Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKhk’lar İptal Edilsin!

Khk’lar İptal Edilsin!

Hatay Barosu, yaşanan olumsuzluklardan dersler çıkartılarak, kamu hizmetlerinde ve görevlerinde cemaat ve menfaat grupları yapılanması olmaksızın liyakatın esas alınmasını istedi. Konuya ilişkin Baro açıklamasında, “Ancak şimdilerde de bu durumun olmadığını görüyoruz” değerlendirmesi yapıldı.
Hatay Barosu Yönetimi adına Başkan Av. Ekrem Dönmez’in imzasını taşıyan açıklamada, yapılması gerekenin, yargıya, yargı dışı her türlü müdahaleyi önleyen, liyakat esasına dayalı güvenilir bir sistemin kurulması olduğu belirtildi ve “Maalesef, halk iradesinin tecelli noktası olan yasama organı TBMM devre dışı bırakılmıştır. Keyfilik, hukuksuzluk ve parti devletinin tüm uygulama-larını hep birlikte yaşamakta ve görmekteyiz. Ülkemizin uçurumun kıyısından döndüğü hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’dan iki gün sonra, Genelkurmay Başkanlığı’nın ‘Darbe püskürtülmüştür’ beyanına rağmen ülkemiz OHAL sürecine sürüklenmiş ve bugüne kadar çıkartılan toplam 25 adet KHK’larla hukuk devleti ilkesi ayaklar altına alınmıştır” denildi.
Hatay Barosu açıklamasının son bölümünde ise şu mesaja yer verildi:
“Bundan sonraki süreçte beklentimiz, bir cadı avına dönüşen, fiili olarak darbe girişimi sonlandırılmasına rağmen hukuka ve insan haklarına aykırı bir şekilde yürürlüğe konulan OHAL’in sonlandırılması ve KHK’lerin iptal edilmesidir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER