Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında, 5 mahallede izolasyonu tamamlanırken 2 yeni mahallede ise kısmi izolasyon uygulanmaya başlandı.

Kırıkhan’da İzolasyonu Tamamlanan 5 Mahalle
Bektaşlı, Dedeçınar, Saylak, Balarmudu ve Taşoluk mahallerinde uygulanan sosyal izolasyonda 14 günlük süre 4 Nisan’da dolması ardından bu mahallelerdeki izolasyon uygulaması kaldırıldı.
Sevindirici gelişme ardından bu kez 2 mahallede korona virüs testi pozitif çıkan 2 kişi tespit edildi. Karamağara ve Yalangoz mahallelerinde yaşayan 2 kişide korona virüs tespit edilirken, bu kişilerin temas ettiği Karamağara mahallesindeki 4 ev halkı ile Yalangoz mahallesindeki 3 ev halkı için sosyal izolasyon uygulaması başlatıldı. Bu mahallelerde korona virüsün yayılmaması için tedbir uygulamalarına başlanıldı.
Ceyhanlı Mahallesi’nde Sosyal İzolasyon 14 Nisan’da Sona Erecek
Sosyal İzolasyon kararı devam eden Ceylanlı mahallesinde ise 1 kişinin dışında başka bir kişide pozitif virüse rastlanmaması da diğer sevindirici gelişme oldu. Ceylanlı mahallesindeki sosyal izolasyon 14 Nisan’da sona erecek.
Yetkililer, vatandaşları alınan kararlara uymaları ve tedbirli davranmaları gerektiği konusunda bir kez daha uyardılar.