Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaKonteynerlerde su sıkıntısı giderek büyüdü

Konteynerlerde su sıkıntısı giderek büyüdü

Hatay’ın Antakya İlçesi’ne bağlı Alaaddin Mahallesi’nde depremzedelerin barındığı İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yaşam Kenti’nde su sıkıntısı dramı yaşanmaya devam ediyor.

Antakya İlçesi’ne bağlı Alaaddin Mahallesi’nde depremzedelerin kaldığı İSO Yaşam Kenti’nde yaklaşık 2 aydan bu yana su pompası arızalandığı için su verilmediği gerekçesiyle depremzedeler sağlık sorunları ile karşılaşmaya başladılar. Konteyner Kent’te yaşam mücadelesi veren depremzedeler su sıkıntısının 2 aydan bu yana devam ettiğini, konteyner kent yöneticilerinin ise konuya duyarsız kaldığını belirttiler.

İSO Yaşam Kent’te su sıkıntısının çözülmesi için yetkililerden yardım isteyen depremzedeler, “Yaklaşık 2 aydan bu yana su sıkıntısı çekmekteyiz. Suyun olmadığı bir yerde sağlıklı yaşam sürdürmemiz mümkün değildir. Banyo yapmaktan vazgeçtik, lavaboda kullanımlık su bile bulamıyoruz. Hangi çağda yaşadığımızı bilemez olduk. Konteynerlerde evimizde kendi bulaşıklarımızı yıkayamıyoruz. Mutfak ise darmadağın berbat içerisinde. Konteyner kentin yukarı tarafında kalan bölümünde su yok, aşağı kalan bölümünde ise su var. Su dinamolarının arızalı olduğunu söylüyorlar. 2 aydan bu yana su dinamoları yapılamıyor mu? Çocuklarımız ve bizler belki depremde ölmedik ama veba hastalığından öleceğiz. Ayrıca konteyner kentte iletişim kabiliyeti yüksek, burada yaşayan depremzedelerin halinden anlayan, yöneticilik ve çözüm üretme kabiliyeti olan yöneticiler istiyoruz. Kendi sorunlarımızı anlatacağımız ve iletişim dahi kurabileceğimiz yönetici düzeyinde kimse yok. Depremzedeler olarak başta Hatay Valisi Mustafa Masatlı olmak üzere tüm ilgili yetkililerin su sorununu çözmelerini ve yöneticilik vasfı olan kişilerin burada görev almasını istiyoruz.” diye konuştular.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER