Cumartesi, Temmuz 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayKonut ihtiyacı TBMM gündeminde

Konut ihtiyacı TBMM gündeminde

28. Dönem Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun, Hatay Halkının konut ihtiyacının giderilmesi için konuştu.

TBMM Genel Kurulunda gündem dışı konuşmaların yapıldığı oturumda, Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun, Hatay’ın konut ihtiyacı konusunu gündeme taşıdı. Özbudun, konuşmasında Antalya halkına sevgi ve selamlarını ilettikten sonra, Antakya ve Hatay halkının kendisine ilettiği özel talepleri dile getirdi.
Özbudun, “Anayasamızın 80. maddesi gereğince milletvekilleri seçildikleri bölgenin değil, tüm milletin temsilcisidir. Bu bağlamda, Hatay halkının yaşadığı hayati sorunları ifade etmek üzere söz aldım. Hatay’da 150.000 konutun bir yıl içinde inşa edilmesi vaat edilmişti. Ancak, orta hasarlı yapıların yıkılması durumunda bu sayının yetersiz kalacağı açıktır. Ayrıca, iş yerleri ve kamu binalarının yeniden inşası da göz önüne alındığında, çok daha büyük bir inşaat projesinin yürürlüğe girmesi gerekmektedir. Şu anda Antakya’da 170 bin kişi konteynerlerde yaşamaktadır ve 150 bin konutun inşası için 150 bin kişilik bir iş gücüne ihtiyaç vardır. Bu da konteyner kapasitesinin en az iki katına çıkarılması gerektiği anlamına gelmektedir,” dedi.

6 Şubat depreminden sonra Antakya halkının büyük bir keder yaşadığını belirten Özbudun, “Hayatlarını kaybeden yakınlarını bulabilenler şanslı sayılabilir. Ancak, bir kısmı dua edecekleri ve ziyaret edecekleri mezar taşından bile yoksun. Bu kederli halkın insanca yaşama standartlarına kavuşturulması büyük önem taşıyor. Hükümet yetkililerinin işlerinin kolay olmadığını biliyorum ama Antakya halkıyla dürüst, samimi ve katılımcı bir süreç yürütülürse, bu projelerin daha kolay hayata geçirileceğine inanıyorlar. Halkın talepleri, kendileriyle samimi bir diyalog kurulması ve ihtiyaçlarının objektif bir biçimde tespit edilmesidir. Hep birlikte kentin inşasını gayretle yerine getirmeliyiz,” şeklinde konuştu.
Özbudun ayrıca, Antakya’da kadınların özel sorunları olduğunu ve bu sorunların çözümü için ciddi bir kadın hareketinin çaba sarf ettiğini belirterek, “Kadınlara da özel bir el uzatmamız gerektiğini düşünüyorum,” dedi.
Hatay’ın konut ihtiyacının giderilmesi konusunda atılacak adımların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Özbudun, milletvekillerini bu sorunun çözümüne katkıda bulunmaya çağırdı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER