Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunKörfez Bloklarına yerinde dönüşüm

Körfez Bloklarına yerinde dönüşüm

İskenderun’da, 6 Şubat depremleri sonucunda ağır hasarlı ve tamamen yıkılan Körfez Blokları’nın yeniden yapılanması için yerinde dönüşüm süreci başlatıldı.

Bu kapsamda, hak sahiplerinin bilgilendirilmesi amacıyla Belediye Kültür Sarayı’nda önemli bir toplantı düzenlendi.
Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, koordinatör kaymakamlar, İsmet İnönü Mahalle Muhtarı Engin Aktuğ, Kentsel Dönüşüm 1. Daire Başkanı Aynır Gökalp ve hak sahibi vatandaşların katıldığı toplantıda, projenin ayrıntıları ve sürecin işleyişi hakkında bilgilendirme yapıldı.
Mahalle Muhtarı Engin Aktuğ, toplantının genel olarak mahalleyle ilgili olduğunu vurgulayarak, kaymakam ve ilgili kurum temsilcilerinin katkılarıyla düzenlendiğini belirtti. Toplantıda, Körfez Blokları’nın yeniden projelendirilmesi ve inşası sürecinde ortaya çıkabilecek sorulara cevaplar arandı.

Kentsel Dönüşüm 1. Daire Başkanı Aynur Gökalp, İsmet İnönü Mahallesinde belirlenen proje alanının büyüklüğü ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gökalp, proje alanında yapılan hak sahibi tespitlerinin tamamlandığını ve proje çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını ifade etti.

Ayrıca, proje alanında konut ihtiyacını karşılamak amacıyla tüm hak sahiplerine 3+1 konutlar sunulacağını belirtti. Gökalp ayrıca, evlerin tahliye edildiğini ancak kira yardımlarının henüz başlamadığını ifade etti. Ancak, kira yardımlarının yakın zamanda başlayacağını ve sürecin son aşamaya geldiğini kaydetti.
İskenderun’da gerçekleştirilen bu toplantı, Körfez Blokları’nın yerinde dönüşüm sürecinde yaşanan gelişmeler hakkında hak sahiplerine önemli bilgiler sunarak, sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesine katkı sağladı. –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER