Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKOZA EVİ'NE ÖĞRENCİ AKINI

KOZA EVİ’NE ÖĞRENCİ AKINI

Defne Belediyesi bünyesinde kurulan Koza Evi’nin günlük ziyaretçileri üretim merkezini eğitim merkezi haline dönüştürdü. Kurs Öğretmenleri, il genelinden olduğu kadar şehir dışından da gelen ziyaretçilere ipek böceği yetiştirme dönemini aktarırken, gelen öğrencilere ipek böceği hediye ediyor.
Unutulmaya yüz tutmuş ipek böcekçiliğinin yaşatılması ve geliştirilmesinin Defne ilçesi açısından önemine değinen Koza Evi Kurs Öğretmenlerinden Fulya ve Tülay Genç, öğrencilerin ilgisi üzerine öğrencilere ipek böceği yetiştirmenin kapılarını araladı.
Son bir yıl içerisinde yaptıkları çalışmalarla başarılı çalışmalara imza atan Defne Belediyesi Koza Evi Üretim Merkezi’nin her gün her yaştan çok sayıda öğrenciyi ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade eden Kurs Öğretmeni Fulya Genç, “Hatay’ın kültürünü yansıtan, doğa dostu ipek böcekçiliği projesi, toplumsal bir övünç projesi haline geldi. Özellikle Nisan ve Mayıs aylarında 45 gün süren ipek böcekçiliği yetiştirme döneminde çok sayıda konuğu ağırlayıp, meslekle ilgili detaylı bilgi veriyoruz. İpek böceği yetiştirme, kozadan iplik elde etme, iplik boyama, tezgâh hazırlama gibi ham ipek dokumanın tüm evrelerini gelen konuklarla paylaşarak, ipekçilik mesleğini sevdirmeye çalışıyoruz. Özellikle Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Hüsamettin Dinç önderliğinde öğrencilere verilen proje dersi, bu yönüyle dikkat çekicidir. Bu konuda eğitim camiasının ilgisi bizleri umutlandırıyor” dedi.
Öğrencilerin ilgisini çekip, ipek böceği yetiştirmek için yoğun bir taleple karşılaştıklarını da belirten Tülay Genç, “Defne Belediye Başkanımız sayın İbrahim Yaman’ın ilgi ve desteği ile büyüyen Koza Evimizin üretim merkezinden eğitim merkezine dönüşmesi bizi umutlandırıyor. Hatay genelindeki tüm okullardan ziyaretçilerimizin ilgi duyması ve atalarımızın mirasına sahip çıkmamızdan dolayı aldığımız övgüler, yapılan işin doğruluğunun yanında yaşatılması ve yaygınlaştırılmasının da doğru olduğu açısından önemli” dedi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER