Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun"Kredi Bekleyen Esnaf Zorda"

“Kredi Bekleyen Esnaf Zorda”

 

 

 

HESOB Başkan yardımcısı Erol Akın deprem felaketinin yaşandığı 11 ilde, kredi kaynaklarının kısıtlanmasıyla işyeri yıkılmış kredi bekleyen depremzede esnafın zor durumda olduğunu söyledi.

 

Hazineden gelen plasmanın biraz daraldığının altını çizen Erol Akın “Şuan meslek gruplarına göre ayarlandı. 11 ilin içerisinde en çok etkilenen Hatay’dır. Özel statü içerisinde alınması talebinde bulunduk. Kredi kaynaklarının kesilmemesini istiyoruz. Şuan maalesef kredi kaynakları kısıtlı hale geldi. İskenderun ve Arsuz’da 4 tane esnaf kefalet kooperatifi var. Halk bankasının aracılığı ile günde 2 veya 3 kredi verilebiliyor” dedi.

 

KREDİ BAŞVURUSU İÇİN BEKLEYEN 350-400 DOSYA

 

Günde sadece 2 veya 3 kişiye intikal eden krediler ile bekleyen esnaf dosyalarının sayısı ise 350-400 dosya olduğu aktaran Erol Akın “Ortalama 750 bin TL ile 1 milyon TL arasında kredi veriliyor. 750 bin TL ile 1 milyon TL’yi geçmiyor dağıtılan para. Bu da her kooperatife 2 veya 3 kişiye intikal ediyor. Her kooperatifin bankaya gitmiş 40-50 dosyası var. Geride bekleyen intikal etmemiş 350-400 civarı dosya var. Esnaflarımız her gün bize ne zaman sıra gelecek diye bekliyor” diye konuştu.

 

“İŞE BAŞLADIKTAN SONRA ÇIKAN BORÇLARIN SİLİNMESİNİ İSTİYORUZ”

 

Hatay için plasman kaynaklarının rahatlamasını ümitle bekleyen Esnaf kefalet ve kooperatiflerinin sıkıntılarının giderilmesini ümit ettiklerini vurgulayan Başkan Erol Akın “Depremde büyük hasar gören 4-5 il içerinde olan Hatay için plasman kaynağının rahatlatılmasını ümitle bekliyoruz. Esnaf kefalet ve kooperatiflerimiz büyük sıkıntı içerisinde plasman kaynaklarının açılmasını bekliyoruz. Geri ödemelerimizde başlıyor. Devlet ileri tarihe attı ama işe başlayınca 2 katına çıkan borçlar oluyor. Onlarında silinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER