Kültür Koleji‘nin konferans salonunda,Kültür Koleji tarafından düzenlenen bu haftaki kariyer günlerinin konuğu Genel Yayın Yönetmeni (Sayfa Editörü) Metin Dingil ve Hatay Zafer Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Talip Köleoğlu oldu. Gazeteciler, öğrencilerin sorduğu soruları tüm samimiyeti ile cevapladı.

Öğrenci etkinlikleri ile farklı bir eğitim sistemini ortaya koyan Kültür Koleji, bu haftaki kariyer günlerinde Genel Yayın Yönetmeni (Sayfa Editörü) Metin Dingil ve Hatay Zafer Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Talip Köleoğlu’nu konuk etti. Kültür Koleji Kurucu Müdürü Ali Girişken, Kurucu Sibel Güzelmansur, Okul Müdür Yardımcısı İbrahim Bayırlıoğlu, öğretmenler ve öğrenciler etkinliğe katıldı.
Kültür Koleji’ne Gazetecilik Anlatıldı
Genel Yayın Yönetmeni (Sayfa Editörü) Metin Dingil, iyi ve objektif gazeteciliği öğrencilere aktararak ileride bu mesleği icra etmeyi düşünen gençlere tavsiyeler verdi.
Öğrencileri haber yazılımında ‘5 N, 1 K’ kuralı hakkında bilgilendiren Dingil, gazetecinin mağdurdan yana olma gerektiğini ve sorunlara karşı çözümler için kamuoyu oluşturmasının önemli olduğunu bildirdi.
Hatay Zafer Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Talip Köleoğlu ise fotoğrafçılık hakkındaki püf noktaları öğrenciler ile paylaştı. Fotoğraf makinaları ve ‘Altın Oran’ hakkında bilgilendirmede bulunan Köleoğlu, öğrencilerin yönelttiği soruları Dingil ile birlikte cevapladı.
Kültür Koleji Kurucu Müdürü Ali Girişken, Kurucu Sibel Güzelmansur tarafından bu haftaki konukları, Metin Dingil ve Talip Köleoğlu’na plaket verildi.
Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber