Perşembe, Eylül 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKutlu: “Ekonomik Karamsarlığa Gerek Yok!”

Kutlu: “Ekonomik Karamsarlığa Gerek Yok!”

Yeminli Mali Müşavir Zafer Kutlu, koalisyon hükümetlerinin görev yapacağı bir sürece girilecek olan Türkiye’nin barışa en yakın noktada bulunduğunu belirterek, ekonomide de karamsarlığa gerek olmadığına dikkat çekti. 

25. dönem Milletvekili seçim sonucu ile ekonomik beklentileri değerlendiren Yeminli Mali Müşavir Zafer Kutlu “Türkiye’nin 7 Haziran seçimleri sonrası yeniden koalisyon dönemiyle tanışmaya başladı. Türkiye’de bir grup çevrelerde ciddi bir huzursuzluk, belirsizlik duygusu yaratsa bile aslında demokrasinin içerisinde doğal olan süreç” dedi.

Sürecin, önce meclis başkanı seçimi, Cumhurbaşkanının hükümeti kurması yönünde çok oy alan partilerden başlayarak sırayla başbakanlık ve hükümeti kurması görevini vermesinden ibaret olduğunu vurgulayan Zafer Kutlu ‘Şuanda hükümet yok’ sözcüğünün; zaten seçim öncesinden bu yana seçimlerden belirsizlik, huzursuzluk çıkacak diye sözler çıkartan veya olumsuzluk beklentilerde bulunanların bir ifadesi olduğunu söyledi.

Seçimlerin Türkiye için son derece hayırlı olduğuna inandığına vurgu yapan Kutlu “Seçimden çıkan sonuçlar Türkiye’nin geleceği bakımından önemli, iyi gelişmelere yol açacağına inanıyorum. Türkiye’de şu anda bir hükümet var. Hükümet yok sözcüğüne de katılmıyorum. Zaten Anayasanın doğası içerisinde yeni hükümet kurulana kadar eski hükümet görev başındadır. Bir sürü yasal düzenleme, bakanlar kurulu kararı, bir sürü yönetmelik yayınlanıyor, demek ki Türkiye’de devlet mekanizması, devlet görevinin başında. Tabi ki seçim sonuçlarına uygun bir hükümet modelinin olması, ekonominin ne tarafa gideceğini, ne olacağını beklentilerinden kurtarılarak bir istikamete yönelmesi lazım, koalisyon hükümetinin biran önce kurulacağına inanıyorum” diye konuştu.

Koalisyon hükümetinin kiminle kimin arasında olursa olsun birinci öncelikli konunun seçimlerden alınan mesaj gibi, Türkiye’nin huzur ve sükûnetini getirmekten ibaret olduğunun altını çizen Zafer Kutlu “Doğal olarak gelecek beklentisi özellikle yatırımcı kuruluşlarda belirsizlikler yerine hangi çizgilerle gideceğiz umudu yükselmiştir. Belirsizlik nedeniyle yabancı sermayenin, ne yapacağı hususunda kestirmeler yapmak zor. Ancak görülen o ki, Türkiye barışa daha yakın olduğu bir noktadadır. Tabi ki olumsuz yorumlar da yapılabilir benim bakışım Türkiye’nin barışa ve huzura çok daha yakın noktada olduğu, ekonomik sorunları düzeltecek, bir hükümete kavuşma sansının yüksek olduğu doğrultusundadır. Bu nedenle Ekonomide karamsarlığa gerek olmadığını düşünüyoruz. Döviz fiyatlarındaki dalgalanmalar, dış ticaret hacmindeki azalmalar-çoğalmalar bunlar ekonominin doğasında her dönemde, tek partili dönemlerde de olan iniş çıkışlardır” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER