Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberLif Kabağı nedir nerelerde kullanılır?

Lif Kabağı nedir nerelerde kullanılır?

Eskiden Hatay’da kuşkusuz her banyoda bulunan
nı yeni nesiller pek bilmezler. Bu doğal ürünün yerini ne yazık ki yapay ürünler almıştır. Banyo yaparken veya mutfağınızda sünger yerine lif kabağını kullanmak çok daha sağlıklıdır. Lif kabağı aslında kabaktır, dalında bekleyince lifler geliştirir ve bu lifler kullanımınız için mükemmeldir.
1. CİLT FIRÇALAMA
Lif kabağı, cildin toksinlerini serbest bırakabilmesi için detoksinin giderilmesine yardımcı olan, cildin fırçalanmasını sağlayan harika bir yöntemdir . Buna karşılık, bu bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan lenfatik sistemi uyarmaya da hizmet eder. Hücre yenilenmesini teşvik eder ve kan dolaşımını hızlandırır, cilt tonunu iyileştirir ve parlak görünümlü bir cilde neden olur. Yapmanız gereken tek şey, süngeri yumuşatmak için az miktarda su ile ıslatmaktır. Ölü deriyi çıkarmak ve yüzey toksinlerini gidermek için vücudun her tarafına hafif vuruşlar yapmanız gerekir.
2. VÜCUT SABUNUNDAN DAHA FAZLASI İÇİN
Bir lif kabağı sabun veya vücut yıkamamızı daha uzun süre ve daha etkili hale getirmenize yardımcı olabilir.
3. BULAŞIKLARI VE DİĞER YÜZEYLERİ FIRÇALAYIN
Temizlemesi zor olan tencere veya tavaya sahipseniz, bir lif kabağı süngeri idealdir. Doğal lifler aşındırıcıdır, ancak yüzeyi çizmez. Ayrıca ocak üstünüz, dolaplarınız, zeminleriniz ve mutfağın diğer alanları gibi yüzeyleri hasar vermeden temizler.
Sabun cevizinde bulaşık deterjanı yapabilirsiniz
4. SABUNLARINIZI KURU TUTUN
Bir parça lif kabağını dilimleyin ve sabun tabağına koyun. Bu, sabunun çabuk kurumasına neden olur ve hızlı erimesini önler.
5. ÇAMURLU AYAKKABILARI TEMİZLEYİN
Lif kabağı çamurlu ayakkabıların temizliği için mükemmeldir, tüm çamurları dişlerden çıkarabilir. Bu amaç için kullanımı kolaydır ve sadece biraz su ile durulayın.
6. KAŞIMA ARACI OLARAK KULLANIN
Lif kabağı süngeri uzun olduğu için mükemmel bir sırt kaşıma aracıdır. İki ucundan tutarak sırtınızı kaşıyabilirsiniz. İsterseniz lif kabaklarını birbirine bağlayarak daha uzun hale getirebilirsiniz.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER