Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelMADDEYE DEĞİL HAYATA BAĞLANIN !

MADDEYE DEĞİL HAYATA BAĞLANIN !

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesi işbirliğiyle Madde Bağımlılığı ile Mücadele Yöntemleri´       konulu  Seminer    Bugün saat 14:00’da Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Seminerde Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol daire başkanlığı sağlık hizmetleri ve mezarlıklar şube müdürlüğü psiko- sosyal destek biriminden rehberlik ve psikolojik danışman Mehmet Kuyucu, psikolog Ebru Solağan konuştu.

Konuşmacılar Kuyucu, Solağan sunumlarında ´Madde nedir? Bağımlılığa yol açan maddeler nelerdir? Bireylerde yaptığı değişimler nasıl görünür olmaktadır? Madde kullanımına başlama sebepleri´ hakkında bilgi verdi ve bu yönde gelen soruları yanıtladı. Son dönemde madde bağımlılığının arttığını ve bunun çok önemli bir sorun olduğunu belirten Rehberlik ve Psikolojik danışman  Kuyucu, madde bağımlılığı tedavisinin hedefleri ve yapılacaklar ile toplumsal yaklaşımın nasıl olması gerektiği hakkında bilgi verdi.

Mehmet Kuyucu:” Bizler maddeye değil hayata bağlanın sloganıyla, yola çıktık. Antakya ,Defne ,Samandağ ilçelerinde madde bağımlığıyla ilgili eğitim seminerleri düzenledik. Hatay genelinde 15 ilçemizde ayda 3 defa olmak üzere ilçe ilçe dolaşıp eğitimler veriyoruz Madde bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu konuda toplumsal duyarlılık oluşturma gayretindeyiz. Madde bağımlılığı geri dönüşü olmayan bir hastalık değildir. Eğitime katkılarından ve katılımlarından dolayı kadın dayanışma derneği başkanımız Hülya Nehir ve yönetimine teşekkür ederiz. Bundan sonraki eğitimlerde de bizlere her türlü desteği vereceklerini ve yanımızda olacaklarını dile getirdiler. Bu yaklaşımlarından dolayı memnuniyet duyduk. “dedi.

Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir:” Bu  madde bağımılığıyla ilgili gerçekleştirilen semire katıldık. Bu işin bir sac ayağı tabi ki ebeveynler ,öbür sac ayağı gençlerin kendileri ve bütün kesimlerdir. Ama en önemli ayağının da denetim mekanizması olduğunu ben bu seminer sonucunda öğrendim. Kısacası toplumda herkese iş düşüyor.Herkesin yapması gereken bir şeyler var. Rakamlara baktığımızda bu konunun hiç de hafife alınacak bir noktada olmadığını görüyoruz. Bu konuda çalışmalar içinde olan Hatay Büyükşehir Belediyesine ve personeline teşekkür ediyorum.”dedi.

Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Birim Müdürleri ve vatandaşların katıldığı toplantıda konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler verildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER