İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk tarafından hazırlanmış olan emeklilerin beklediği “İntibak Yasası” teklifini Meclis gündeminde görüşüldü. TBMM İç Tüzük 37. Maddesine göre Meclis’te görüşülen İntibak Yasası teklifi AKP ve MHP tarafından reddedildi.
Koncuk, “İntibak yasası 6 buçuk 7 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren önemli bir yasadır. Sayın Cumhurbaşkanının Sayın Faruk Çelik’in Çalışma Bakanı olduğu dönemde “Bu işi çözelim” yani emeklilerle ilgili intibak yasasını çıkaralım talimatı vermiş, Sayın Faruk Çelik daha sonra Tarım ve Köy İşleri Bakanı oldu, şu anda bakan da değil ama hâlâ intibak yasası çıkmış değil.İntibak yasasını çıkaracağız demesine rağmen yasa çıkarılmamıştır. 3600 konusu ise hâlâ sürüncemededir.Bu sorunu çözmek boynunuza borçtur. Bu konuda verdiğiniz ve bugüne kadar tutulmamış sözler bulunmaktadır. Sizin iktidarınızda, sizin yönetiminizde aynı işi yapan, aynı prim gün sayısı çalışmış insanlar arasında farklı maaşlar vardır. Bu haksızlık sadece emeklilerimizi değil, dul ve yetimlerimizi de ilgilendiren bir durum arz ediyor yani böyle bir düzenlemeyi yaptığımız zaman sadece 2000 yılından sonra emekli olmuş işçilerimiz için değil, aynı zamanda dul ve yetimlerimiz için de bir fayda sağlamış olacaksınız.” diyerek sözlerine devam etti.
“Emeklilerimiz zor durumda!2000 öncesi emekli olan işçilerimize farklı bir sistemden maaş ödeniyor, 2000’le 2008 Ekim ayı arasındaki tarihte emekli olan işçilerimize farklı bir sistemden emekli maaşı ödeniyor ve 2008 Ekim ayından sonra emekli olanlara farklı bir maaş ödeniyor. Yani, prim iş günü sayınız eşit dahi olsa 2000 yılından önce emekli olmuş vatandaşlarımız, işçilerimiz 2008 yılı Ekim ayından sonra ve 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlarımızdan daha fazla maaş alıyorlar. Hatta 2000 yılı öncesinde 3.600 prim iş günüyle emekli olmuş bir işçimiz, 2008 yılı Ekim ayından sonra 7.200 prim günüyle emekli olmuş işçimizden daha fazla maaş alıyor.Neden, neden? Bunun cevabını bilen var mı?”dedi.
İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk, “Yirmi yıldır haksızlığa uğrayan milyonlarca emeklimizle, dul ve yetimlerimizle ilgili İktidarın bir kaygısı varsa vermiş olduğumuz kanun teklifine “evet” diyelim ve yirmi yıldır kanayan bir yarayı hep birlikte dindirelim.”diyerek kanun teklifini sunmuş,ancak İntibak Yasası teklifinin Cumhur İttifakı oyları ile reddedilmesinden sonra,her seçim döneminde meydanlarda verilen sözlerin ivedilikle yerine getirilmesi gerektiğini belirterek sözlerine son verdi.