Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelMESLEĞİNDE FARK YARATAN ÖĞRETMEN, İSKENDERUN’DAN

MESLEĞİNDE FARK YARATAN ÖĞRETMEN, İSKENDERUN’DAN

Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu müdür yardımcısı Hanefi ZOBAR, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve her yıl 81 ilimizi temsilen, eğitimde üstün başarı göstermiş, projeler gerçekleştirmiş, yetenekli öğrencileri topluma kazandırmış, fedakârlıkları ve diğer nitelikleriyle farklılıklar ortaya koymuş ”Öğretmenlik Mesleğinde Fark Yaratan” 208 öğretmenden biri olarak, İskenderun İlçemizi temsilen 23-24-25-26 Kasım 2015 tarihlerinde Ankara’da yapılan etkinliklere davet edildi.

İskenderun’u temsilen Ankara’ya davet edilen Hanefi ZOBAR, bu davet karşısında çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: “ 2007 yılından beri  Suçıkağı Köyünde öğretmenlik yapıyorum. Okula geldiğim günden itibaren hep öğrencilerimizin daha çok sosyalleşmesi ve dış dünya ile iletişimi artırmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Hem il içi geziler, hem il dışı geziler, hem de yurtdışı geziler yaparak, öğrencilerin sosyal öğrenmelerine katkı sağlıyoruz. Okulumuzda, bu aktivitelerin yanı sıra, Ulusal Ajans destekli Comenius ve Erasmus+ projeleri yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Geçen sene Suçıkağı köyünden “Türk ve Litvanyalı Öğrenciler Kültürel Halı Dokuyor” projesi kapsamında 13 tane öğrencimiz 15 gün boyunca Litvanya’ya gitti. Yurtdışına gidemeyecek öğrencilerimizi, yurtiçinde yapmış olduğumuz gezilerimize aldık. Bugüne kadar, Ankara,Mersin,Gaziantep,Kapadokya ve Antakya gezileri yaptık. Yurtiçi gezilerin çoğunu projelerimizden karşılayarak, velilerimize yük olmadık.

Projelerimizi sadece kendi okulumuzda sınırlı tutmayıp, İskenderun ilçemizde ki diğer okulları da ortak olarak aldık. Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu ile 2011-2013 yılları arasında, “Öğrenciler Arasında İşbirliği ve Uzlaşma İlkeleri” isimli bir proje bitirdik. Öğrenciler arasında ortaya çıkan şiddeti önlemeye yönelik çalışmalar yaptık. Şuan Erasmus+ kapsamında,  İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi ile yürütmekte olduğumuz, 8 ortaklı “Bugünün Okuyanı, Geleceğin Lideri” ve “Okulu Bırakma, Okulu Yaşa” projesini sürdürüyoruz. Bugüne kadar  uyguladığımız projelerde, ilçemizdeki okullardan yaklaşık 1000 öğrencimiz ücretsiz aktivitelerden faydalandı ve yaklaşık 100 öğretmenimiz, yurtdışı tecrübesi yaşadı. Şuan okulumuzda, 3 tane Erasmus+ projemiz aktif şekilde devam etmektedir”

Yaptıkları etkinliklere katılım sağlayan veli ve öğrencilerine şükranlarını sunan ZOBAR;  Başarı bir ekip çalışması gerektirir. Projelerimizde ve aktivitelerimize her türlü kolaylığı gösteren okul müdürümüz sayın Aytaç YAMAN’a , kendi okulumda ve ortak okullarımızda büyük özveri gösteren kıymetli arkadaşlarıma ve İskenderun ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın  Ahmet GÜVEN’e teşekkür ediyorum” diye ekledi.

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER