Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“MHP Hatay’da iki Milletvekili sayısını koruyor!”

“MHP Hatay’da iki Milletvekili sayısını koruyor!”


MHP’li Lütfü Kaşıkçı ile İbrahim Gül, Hatay’da yapılan 27. Dönem milletvekilliği seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nin iki vekil çıkardığı, oyları ile oranlarında bir değişikliğin olmadığını açıkladı.

MHP’li Lütfü Kaşıkçı ve İbrahim Gül partililerin de hazır bulunduğu basın açıklamasında Ak Parti Hatay’da Milletvekili sayısının beşe çıkığı yönündeki açıklamaların doğruyu yansıtmadığını söylediler.

YURT DIŞI OYLARI SAYILIYOR…

MHP’li Kaşıkçı, Hatay halkının oylarıyla Milliyetçi Hareket Partisine iki milletvekili verdiğini vurgulayarak “Beklediğimiz nedir? Yurt dışı oylarla sürecin nasıl şekilleneceğidir, takip ediyoruz. Herkes bizlere, partimize, partimizin hukukçularına güvensin. Genel Merkezimiz de genel başkanımız da dahil bu konuda bir mücadelemiz var, şu an genel merkezimizin avukatları da yola çıktılar, Hatay’a geliyorlar. Ankara Arena spor salonunda yurt dışı oyları sayılıyor. Orada bizim partimizin heyetleri de var, onlar da süreci orada takip ediyorlar” diye konuştu.

Sükûnetle süreci takip edeceklerini, başka siyasi partinin mensupları olmadıklarının altını çizen MHP’li Kaşıkçı “Devletimize asilik, isyanlık bize yakışmaz, şundan dolayı devletimiz de, Adliye baştan sona bizle beraber. Bu süreci baltalamaya çalışanların da Allah’ın izniyle baltayı onların boynuna vururuz” dedi.

ELLERİNDE RESMİ VERİ YOK!

MHP’li İbrahim Gül de seçimlerde Hatay’da aldıkları oy oranlarıyla Milliyetçi Hareket Partisinin iki milletvekilini Ankara’ya göndermeye hak kazandığını belirterek “Kesin olmayan sonuçlarla bir siyasi Parti (Ak Parti) Milliyetçi Hareket Partisinin milletvekilinin birinin düştüğünü, kendisinin de dört olan milletvekili sayısının beşe çıktığını sosyal medya sitelerinde yayınlamakta. Fakat ellerinde resmi veri, sonuç yok. Dün akşam itibarıyla 7 bin küsür oy önde olduğumuz bir durumda, maalesef bizim ikinci milletvekilimizin yerine, Adalet ve Kalkınma Partisinin beşinci milletvekilinin olduğu noktasında söylemler var. Ama biz bunların gerçek veriler olmadığını halkımıza duyurmak istiyoruz. Mücadelemize de devam ediyoruz, bu nokta da hakkımızı da kimsenin yiyeceğini zannetmesin. İnşallah vatandaşımızdan aldığımız helal oylarımızı kimseye yedirmeyiz” şeklinde konuştu.

Ak Parti Hatay’da Çiftçi’yi listeden çıkardı!

BEDELİNİ ÖDEYECEKLERİNİ DE BİLSİNLER!

Kimseye kolay lokma olmadıklarını, bundan sonra da olmayacaklarının altını çizen MHP’li İbrahim Gül şöyle devam etti: “Bu yanlışı yapmak isteyenler ve bu yanlış içerisinde olanlar bunun bedelini ödeyeceklerini de bilsinler. Yarın saat 15.00’e kadar itirazlarımızı yapacağız. Çalışmalarımız başladı o da sonuçlanacak. Biz Hataylıdan sandıkta yetkiyi aldık, sandıkta yetki almayıp da masa başında yetki almaya çalışanlar heveslenmesinler kursaklarında kalır. Kimse kendi kafasına göre sonuçları açıklayıp, milletvekillerimizi çaldığını vatandaşa anlatamaz. Onun içindir ki çalışmalarımıza ve itirazlarımıza devam ediyoruz. Sonuç inşallah da Milliyetçi Hareket Partisinin lehine sonuçlanacaktır. Bu yetkiyi biz sizden aldık, sizden başkasına da teslim etmeyiz.”

BİN 700 OY FARK ATTIK

Bugün aldıkları oy oranı sonuçlara göre de Hatay’da Milliyetçi Hareket Partisinin iki milletvekili çıkararak bin 700 oy fark attığını da sözlerine ekleyen İbrahim Gül “Eğer Adalet ve Kalkınma partisi beşinci milletvekilini kendi hanesine yazdırması gerekiyorsa, orada da bizden alması gereken oy sayısı 7 bin 500’lerin üzerindedir. Ama böyle bir oran yok ortada, dün de bu iş bitmiştir, Hatay’dan aldığımız sonuç budur” şeklinde sözlerini tamamladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER