Pazar, Mayıs 11, 2025
No menu items!
Ana SayfaGenelMHP'den "Siyanür" İlletinin Satışını Zorlaştıran Kanun Teklifi

MHP’den “Siyanür” İlletinin Satışını Zorlaştıran Kanun Teklifi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na 5 aydır MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu tarafından ‘Çevre Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ sunuldu. Teklifte, son zamanların en çok toplu intihar vakalarında yer alan “sinayür” satışının zorlaştırılması istendi.

MHP’den Siyanürün Teklifi

19 Haziran 2019 tarihinden bu yana MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu tarafından “siyanür satışını zorlaştırma” teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunuldu. Teklifin komisyon gündeminde hala yerini beklediği öğrenildi.

Zehirli Kimyasalların Rahatlıkla Alınması Önlenecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na 19 Haziran 2019 tarihinden bu yana MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu tarafından sunulan ‘Çevre Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Çevre Komisyonu’na aktarıldı.

MHP’den Siyanür Teklifi

Komisyondaki gündem yerini bekleyen teklif, başta siyanür olmak üzere bu tür kimyasalların rahatlıkla alınmasını engel olacak nitelikte.İnsan sağlığı ve çevreye zarar veren kimyaalların satışını zorlaştırmaya ve herkesin almasını engelleyecek olan kanun teklifinde “e*ticaret ortamlarında satışının engellenmesi, imalat, ambalajlama ve satış şartlarında denetim getirilmesine yönelik düzenlemelerin yapılması” gayeleniyor.

E-Ticarette Sinayür Satışı Kaldırılacak

Son dönemlerde toplu intihar vakalarında yaşanan artışta adı geçen “sinayür”ün rahatlıkla satın alınması herkesi şaşırttı. Özellikle e-ticaret ortamlarında satışının yapıldığı bu tür kimsayal zehirlerin satışını önlemek isteyen MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na 19 Haziran 2019 tarihinde’Çevre Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ sundu.

5 aydan beri sinayür satışları ve toplu intihar vakalarındaki artışa rağmen komisyon, bu tür zehirli kimyasalların satışını önleyecek kanunun teklifine gündemde yer vermedi. Teklif 5 aydır gündemdeki yerini beklemeye devam ediyor.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER