Çarşamba, Ekim 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayMilli Eğitim Bakanı Hatay'da okul açtı

Milli Eğitim Bakanı Hatay’da okul açtı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, hayırsever bir vakıf tarafından yaptırılan 3 okulun açılışına katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Hatay’a geldi.

Aşağıoba İlkokulu’nun bahçesinde düzenlenen açılış törenine Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve il protokolü katıldı.

 

“HATAY’DA DERSLİK SAYISI DEPREM ÖNCESİNİ GEÇECEK”

Açılış törenindeki konuşmasına 6 Şubat 2023’teki depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına da sabır dileyerek başlayan Milli Eğitim Bakanı Tekin, depremde ağır kayıpların verildiğini anımsatarak “Fakat Sayın Cumhurbaşkanı’mızın yüksek liderliği, milletimizin alicenaplığı, dayanışma duygusuyla beraber bu felaketin yaralarını, üzerinden çok zaman geçmeden sardık. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın eğitim ile ilgili talimatı şu idi; 11 ilin tamamında 6 Şubat günü sahip olduğumuz derslik sayısından daha fazla dersliğimiz olacak. Şu an 11 ilin tamamında bitirdiğimiz yatırımlar ve Eylül ayına kadar bitireceklerimizle beraber 6 Şubat’ta sahip olunan derslik sayısının yüzde 13 fazlasına çıkmış olacağız.”

ÖNTÜRK DÜNYA’YA MESAJ VERDİ

Açılışta konuşan HBB Başkanı Öntürk, 6 Şubat’ın insanlık tarihinin gördüğü en büyük afetlerden bir tanesi olduğuna vurgu yaparak, “Hatay bu afette en büyük yarayı alan illerin başında geldi. Birçok kardeşimizi şehit verdik. Birçok öğrencimiz şehit oldu ama hem ülkemizin birlik beraberliği, kardeşliği hem de sizler gibi insanların geleceğini, birliğini, beraberliğini, huzurunu düşünen hayırseverlerin desteğiyle şehirlerimiz ayağa kalkacak ve güzel günleri de göreceğiz inşallah.” Dedi.

Asrın felaketinde Allah’tan gelen bir afeti yaşadıklarını ve hep beraber yaraları sarmaya gayret ettiklerini kaydeden Öntürk, Filistin’de, Lübnan’da İsrail’in yapmış olduğu zulümü işaret ederek, “Orada kuldan gelen bir afet var, yıkım var. Çocukların okuluna gidememesi, çocukların şehit edilmesi var. Hepimizin oradaki zulmün durdurulması, çocukların okula sağlıklı ve güvenli halde gidebilmesi için sorumluluk alması lazım.” mesajını verdi.

Yapılan yardımların ve hayırların hakikaten çok önemli olduğuna dikkat çeken Öntürk, kendilerinin de bunları en güzel şekilde koruyarak dünyaya, insanlığa, dinlerin dediği gibi düzgün; sevgiyle, barışla, kardeşlikle hizmet edecek gençler yetiştireceklerini kaydetti.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı da eğitimin önemine değinerek depremden sonraki kısa sürede, yapımı tamamlanan okulları topluca hizmete almanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Tekin ve beraberindekiler, Altınözü ilçesinde faaliyet yürüten İsa Mesih Son Zaman Azizler Kilisesi Vakfı tarafından yaptırılan Aşağıoba İlkokulu ve Üzümdalı Şehit Mehmet Uçar İlk ve Ortaokulu ile Serinyol Necati Oflazoğlu Ortaokulu’nun açılış kurdelesini kesti.

Bakan Tekin, okulu gezip buradaki öğretmenlerle bir süre görüştü.

BAKAN TEKİN’DEN HBB BAŞKANI ÖNTÜRK’E ZİYARET

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açılışların ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehmet Öntürk’ü makamında ziyaret etti.

Öntürk, 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinin ardından göreve geldikleri günden bu yana Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin yeniden ihyası ve inşası adına yürüttükleri proje ve çalışmalarla ilgili Bakan Tekin’e bilgiler verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER