Çarşamba, Eylül 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayMinik öğrenciler kömbe yaptılar

Minik öğrenciler kömbe yaptılar

Hatay Büyükşehir Belediyesi UNESCO Hatay Gastronomievi gerçekleştirdiği farklı atölyelerle kentin birbirinden lezzetli yöresel tatlarını tanıtma ve kuşaktan kuşağa aktarma çalışmalarına devam ediyor.

UNESCO Hatay Gastronomievi’nde, deprem felaketinden sonra eğitim-öğretim faaliyetlerine kaldığı yerden devam eden Hatay Çocuk Anaokulunun minik öğrencilerine yönelik “Kömbe Atölyesi” gerçekleştirildi.

Çocukların var olan potansiyellerini keşfetmesi ve ekip çalışmasına uyum sağlamayı öğrenmeleri adına gerçekleştirilen atölye çalışmasında, minik eller Gastronomi kenti Hatay’ın eşsiz lezzetlerinden olan ve bayramlarda neredeyse her evde yapılan coğrafi işaretli “Antakya Kömbesi” yapımının püf noktalarını öğrendi.

Gastronomi Evi’nin başarılı şefleri eşliğinde öğrendikleri püf noktalarını uygulamaya geçiren minik öğrenciler küçücük elleriyle hazırladıkları birbirinden leziz kömbeler ile hem eğlendiler hem de damaklarını tatlandırdılar.

Yapılan atölye çalışması ile çocukların kendi kültürlerini öğrenmesini ve Hatay kültürüne has ürünlerin gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçladıklarını kaydeden Gastronomievi yetkilileri, Hatay mutfağına sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak adına bu tür etkinliklere devam edeceklerini aktardı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER