Ailesi Mersin’de yaşayan, kendisi de Hatay‘da Mustafa Kemal Üniversitesi’nde eğitimini sürdüren aslen Şanlıurfalı ses sanatçısı Hasan Yeşilgöz, küçüklüğünden beri hayali olan kariyer hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.
Birçok etkinlikte aldığı sahneler ile başarısına her geçen gün bir yenisini eklen Hasan Yeşilgöz, müziğe çok erken yaşlarda babasının 40 yıllık müzik arşivini karıştırarak ve araştırmacı kişiliğiyle merak saldığını belirterek, “Müzikle 9 yaşında tanıştım ve hayatım boyunca birçok etkinlikte sahne alarak Mersin’i temsil ettim. Daha İlkokul yıllarında sınavla kazandığım İçel Sanat Kulübü Türk Halk Müziği korosuna katıldım.
5 yıl boyunca burada ses ve koro eğitimi aldım. Daha sonra lise yıllarımda küçük konserler vermeye başladım. Babamla beraber türkü derlemesi ve besteler yaptım. Sürekli kendimi geliştirerek, yeni projelerde yer aldım. Mersin başta olmak üzere birçok ilde sivil toplum kuruluş etkinliklerinde sahne almaya devam ettim. Ulusal TV kanallarında birçok ünlü sanatçıyla sahne alarak festivallere katıldım” diye konuştu.
YEŞİLGÖZ: KÖTÜ İNSANLARIN TÜRKÜLERİ YOKTUR
Neşet Ertaş’ın bir sözünü hatırlatan Hasan Yeşilgöz; “Nerde bir türkü söyleyen görürsen korkma yanına otur. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur” sözüyle devam etti. Küçüklüğünden beri hedefinin konservatuar okumak olduğunu belirten Yeşilgöz, “Tam bir Türk Halk Müziği sevdalısıyım. Akademik kariyer yapmayı çok istiyordum. Bu hedefe yılmadan ve yorulmadan dişimle, tırnağımla bu noktaya geldim. Şimdi Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde, Dr. Öğretim Üyesi Erhan Tekin’in yönetimindeki, Antakya Devlet Konservatuvarını kazandım. Şimdi kariyerimin içinde okuyorum” diye konuştu.
HASAN YEŞİLGÖZ KİMDİR?
“02.03.1990 Şanlıurfa/Viranşehir doğumluyum. Evli 3 çocuk babasıyım. 25 yıldır Mersin de yaşıyorum. Müzik hayatıma babamın 40 yıllık müzik arşivinden etkilenerek başladım. Türk Halk Müziğine olan sevdam 7 yaşında başladı. Her türküyü sahibinin sesinden taş plaklardan dinleme şansım oldu. Yıllar geçtikçe kendimi daha da geliştirmeye başladım. İlk etkinlikler tabii ki okulda başlayarak daha büyük çaplı konserlerle bu zamana kadar geldi. THM korolarında bulundum. Çeşitli sivil toplum kuruluşların memleket derneklerinin gecelerinde sahne aldım. Sosyal projelere destek verdim.
Her zaman engelli kardeşlerimin derneklerinin gecelerinde ücretsiz sahne aldım. Küçüklüğümden beri hep hayalimde olan konservatuvar okumayı ama bazı maddi ve manevi şartlardan dolayı ertelediğim eğitimime yeni bir karar ile Mustafa Kemal Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Erhan Tekin Yönetimindeki Antakya Devlet Konservatuvarı sınavına girerek bu başarıyı elde ettim. Hedefim müzik akademisyeni olmak. Bu hedefim doğrultusunda eğitimime ara vermeden tüm hızla devam ediyorum. Müzik hayatımda bana desteklerini esirgemeyen başta aileme, Değerli hocalarıma ve sevenlerime şükranlarımı sunuyorum.”