Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberMoody's Türkiye Kredi Notunda Güncellemeye Gitmedi

Moody’s Türkiye Kredi Notunda Güncellemeye Gitmedi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, en son 15 Haziran tarihinde değerlendirdiği Türkiye kredi notu ve not görünümüne ilişkin beklentileri karşılamayacak şekilde hamle yaptı. Derecelendirme kuruluşu, Türkiye’nin kredi notu ve not durumuna ilişkin güncellemeye gitmeme kararı aldı.

Moody’s Türkiye Kredi Notunda Değişikliğe Gitmedi

Ekonomistler, derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye kredi notunu ‘B1’, görünümünü ise ‘Durağan’a yükseltmesini bekliyordu.

Türkiye Kredi Notu “Yatırım Yapılamaz” Seviyesinde

15 Haziran’da Türkiye kredi notu ve not görümününe ilişkin en son açıklama yapan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu Ba3’ten “yatırım yapılabilir”in 3 kademe aşağısında bulunan “B1’e düşürmüştü.

Türkiye görünümünün de “negatif” olduğunu kaydeden derecelendirme kuruluşu, ödemeler dengesi krizinin artmaya devam ettiğini bildirmişti.

Türkiye ekonomisinin kırılgan yapısı olduğunu ifade eden Moody’s, İstanbul’daki seçim tekrarını, ABD ile yaşanan S400 krizini, döviz rezervlerindeki düşüşü, Merkez Bankası’nın bağımsızlığı konusundaki şüpheleri “belirsizlikler” olarak değerlendirdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER