Cumartesi, Eylül 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayMozaiklerimiz Antakya'ya geri gelecek mi?

Mozaiklerimiz Antakya’ya geri gelecek mi?

 Antakya Arkeoloji müzesindeki bazı tarihi eserlerin Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesinde sergilenmeye başlandığı öğrenildi.

18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü kapsamında “ Antakya’dan Zeugma’ya : Medeniyetler Buluşuyor” adlı sergide sanat ve tarih tutkunlarına sunulan Antakya arkeoloji müzesi eserlerinin geçici süreyle gönderildiği, transfer edilen tüm eser ve envanterlerin kayıt altında olduğu ve bir süre sonra yeniden eski yerine getirilip Antakya’da sergileneceği öğrenildi.

Konuyu dikkatle irdeleyen Antakya Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Hikmey Çinçin de “iyi niyetli “ olduğunu ifade ettiği gelişmeyi eleştirerek uyarılarda bulundu. Çinçin, “Mozaiklerimizi geri istiyoruz” diyerek şu açıklamayı yaptı : “ Bir şehre kimliğini kazandıran ve şehri cazibeli kılan tarihi mirasıdır. Yıkılmış şehrimiz sanki hiç geri gelmeyecekmiş gibi mozaiklerinin başka bir şehirde sergilenmesi iyi niyetli çaba olsa da şehir kimliğinin kaybolmasına sebep olur. Mozaiklerimizi geri istiyoruz.” – Sinan Seyfittinoğlu-

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER