Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberMüge Anlı'da Hatay'daki Kadınların Evlilik Vaadiyle Kandırdığı Adam Sayısı Arttı: "Yaktın Bizi...

Müge Anlı’da Hatay’daki Kadınların Evlilik Vaadiyle Kandırdığı Adam Sayısı Arttı: “Yaktın Bizi Cengiz”

Müge Anlı ile Tatlı Sert‘e katılan ve Hatay‘daki kadınlar tarafından evlilik vaadiyle dolandırılan İbrahim Karaman, Yasin Yıldızhan, Mustafa Yelboğa, Müge Anlı’dan yardım istedi.

Müge Anlı’da Hatay’daki Kadınların Evlilik Vaadiyle Kandırdığı Adam Sayısı Arttı: “Yaktın Bizi Cengiz”

Enteresandır ki kadınların üçü de Hatay’da yaşıyor.

İbrahim Karaman’ın Gelin Mağduriyeti 

Bu sabah Müge Anlı’nın son bölümde herkesi şok eden bir olaya şahit olduk. 26 yaşındaki İbrahim Karaman annesi ve babasıyla birlikte Nevşehir’de yaşıyordu. Babası Osman Bey’e evlenmek istediğini söyleyince Cengiz Bey’e bu durumdan bahsettiler. O da kendilerine aracı oldu. Cengiz isimli şahıs, baba ve oğluna Hatay’da yaşayan Ekrem isimli arkadaşından bahsetti. Bu şahsın kendisinin komşusu olduğunu söyleyen Cengiz Bey, ona sonuna kadar kefil olduğunu öne sürdü.

Hatay’a gelen İbrahim Karaman, babası, annesiyle ve Cengiz Bey’le birlikte Ekrem isimli bir şahısla buluştu. Ekrem Bey, Karaman ailesini, Esin isimli kadınla tanıştırdı. Esin’in kaldığı eve gittiler. O evde Esin, dayısı Mustafa Bey ve annesi Fatma ile birlikte kalıyordu.

Gelinin Dayısına 15 Bin, Aracıya 10 Bin, Geline de 10 Bin Liralık Altın Verdiler

Esin’in dayısına 15 bin lira, 10 bin lira da aracı Cengiz Bey’e verdiler. Ayrıca Esin’e 10 bin lira değerinde takı aldılar. Karaman ailesi yanlarına gelinleri olacağını düşündükleri Esin’i de alarak Nevşehir’e geri döndüler. Esin 17 gün boyunca yanlarında kaldı… Ayrıca Suriye uyruklu kadın, ağabeyi ve yengesini de Karaman ailesinin evine çağırdı. Onlar da bir gece ailenin evinde kaldılar…

Ağabeyi ve yengesiyle birlikte merkeze inerek telefon almak istediğini söyleyen Esin’in kaçış hikayesi başladı. İbrahim Karaman da onlara eşlik etti. Aradan indiler. İbrahim Bey, arabasını park ettiğinde ise bir daha evlenmek istediği şahsı göremedi… Suriye uyruklu kadın, ağabeyi ve yengesi dediği kişilerle birlikte ortadan kaybolmuştu.

Bir araca binip dayısı ve yanındakilerle uzaklaşan Suriye uyruklu Esin’in dayısı olduğunu söyleyen Mustafa isimli şahsın, emniyet kayıtlarında adı Mehmet olarak görülüyordu.

Hatay’daki Bir Kadının Kurbanı Yasin Yıldızhan Oldu

28 yaşındaki Yasin Yıldızhan, Nevşehir’de yaşıyor. Bir restoranda komilik yapıyor. Babası Mahir Yıldızhan’a evlenmek istediğini söylemesi üzerine Baba Mahir Bey de çevresinden Cengiz isimli şahsın bu konuda insanlara aracılık yaptığını öğreniyor ve böylece oğlunun evlenme isteğini, Cengiz Bey ile paylaşıyor.

Cengiz Bey, Yıldızhan ailesine Refa isimli genç kadının fotoğrafını gösteriyor ve onay alınca, hemen para meselesini gündeme getiriyor. Bu evlilik için 15 bin lira başlık parası gerektiğini söylerken kendisi için de 10 bin lira para istedi.

Refa’nın ailesi Mersin’de yaşıyordu. Ama tanışmayı Hatay’da yapacaklardı. Yasin ve ailesi Hatay’a geldiler ve başlık parası Refa’nın teyzesine verildi. Genç kadının, İskenderun’da yaşayan Ayşe isimli akrabasına da 10 bin lira verildi.

Yıldızhan ailesi, Ayşe’yle birlikte aynı gün içinde Nevşehir’e dönüyorlar ve düğün hazırlıkları yapılıyor. 15 Ocak günü resmi nikah kıyılacaktı fakat Refa, Yasin’e ablasının Nevşehir’e geleceğini söyledi. Yasin, evleneceği kadının ablasını otogarda karşılamaya gitti. Ayşe de o esnada evden kaçtı.

Cengiz Mağdurlarına 1 Kişi Daha Eklendi: Mustafa Yelboğa

İstanbul Esenyurt’ta yaşayan iki çocuk babası 45 yaşındaki Mustafa Yelboğa, 15 yıl önce eşinde ayrıldı. Taşımacılık işiyle uğraşan Yelboğa’nın çocukları anneleriyle kalıyorlar.

Mustafa Bey, köylüsü Cengiz Bey’e evlenmek istediğini söylüyor ve arkadaşı da kendisine evlenebileceği kadının Hatay’da yaşadığını ifade ediyor. Halve isimli Suriye uyruklu 32 yaşında bir bayan ile tanıştırılan Mustafa Bey ve arkadaşı Cengiz Bey ve arkadaşının eşi, tanımadığı bir erkek ve iki kadınla Hatay’da bir araya geldi. Hep birlikte Suriye uyruklu Halve isimli kadının bulunduğu yere gittiler. Mustafa Bey, arkadaşı Cengiz Bey’in kendisinden ilk olarak 15 bin lira para aldığını söyledi. Gittikleri evde Halve isimli kadının yanı sıra kendisini Suriye uyruklu kadının halası olarak tanıtan bir şahıs ve Türkçe konuşan bir kadın vardı. Mustafa Bey, Halve’nin halası olduğunu söyleyen kadına da on bin lira verdiğini söyledi.

Evlenmek istediği kadınla birlikte Nevşehir’de yaşayan kendi ablasının yanına giden Mustafa Bey, orada bir gece kaldılar ve imam nikahı da kıyıldılar.

10 Bin Lira Değerinde Bilezik Almazsan Geri Dönerim

İstanbul’a döndüklerinde ise yapılan harcamaların önü kesilmiyordu. Bu seferde Mustafa Bey, evlenmek istediği kadına, 5 bin lira değerinde bir bilezik aldı. Ancak Halve Hanım’ın bir şartı daha vardı… Eğer Mustafa Bey kendisine 10 bin lira değerinde bir bilezik alırsa yanında kalacaktı yoksa geri dönecekti… Mustafa Bey, bu isteği karşılayacak maddi durumu olmadığı için geri çevirdi.

Suriye uyruklu kadın, eşyalarını ve bileziğinin yanı sıra 200 lira da para alarak, Esenler Otogarında bekleyen babası ve kardeşinin yanına gideceğini söyledi ve evden ayrıldı. Oysaki Mustafa Bey’e öncesinde, kimsesiz olduğunu ifade etmişti…

Neye uğradığını şaşıran Mustafa Bey’in aklına ilk olarak onu bu kadınla tanıştıran arkadaşı Cengiz Bey’i aramak geldi. Cengiz Bey, problemi çözeceğini söylemiş ama başarılı olamamıştı.

Mustafa Bey, çareyi yeniden evlenmek istediği kadını aramakta buldu… Ancak Suriye uyruklu kadın çok netti. 10 bin liralık ziynet eşya alınmadığı takdirde asla geri dönmeyecekti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER