Pazar, Temmuz 7, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayÖntürk Asi Nehri korumaya devam ediyor

Öntürk Asi Nehri korumaya devam ediyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, ekolojik denge ve su kaynaklarını korumak amacıyla istilacı bir tür olan su sümbüllerinin yayılması üzerine çalışmalarına devam ediyor.

HBB Başkanı Mehmet Öntürk’ün hassasiyeti ve talimatlarıyla il genelinde çalışmalarını sürdüren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, doğal kaynaklar ve çevrenin korunması için tüm imkânlarını seferber ediyor.

ASİ NEHRİ TEMİZLENİYOR

Büyükşehir ekipleri, Asi Nehri’nde su sümbüllerinin çoğalmasını engellemek, toplamak ve katı atıkların bertaraf edilmesini sağlamak için var gücüyle temizlik çalışmalarını yürütüyor.

Geçtiğimiz yıllarda Birleşmiş Milletler Kalkınma Ajansı ve Doğa Koruma Merkezi iş birliği ile Japon Hükümeti’nin desteklediği “Hatay İçin İklim Eylemi” projesi kapsamında Asi Nehri’ne bariyer sistemi kurulmasının ardından Amfibi Sulak Alan Aracı ile de çalışmalar destekleniyor.

GÖLBAŞI İÇİN İSTİŞARELER BAŞLADI

Kırıkhan’da “Ulusal Öneme Sahip Sulak Alan” niteliği taşıyan ve Hatay için büyük bir öneme sahip olan Gölbaşı Gölü için de harekete geçen Büyükşehir yetkilileri, Gölbaşı Gölü’nün dünya çapında en tehlikeli istilacı su bitkilerinden biri olan su sümbülleri ile kaplandığının tespit edilmesinin ardından konunun çözümü için ilgili kurumlarla istişareler başlattı.

Yetkililer, gölün doğal yapısına döndürülmesi amacıyla, su sümbüllerinin alandan uzaklaştırılması için gerekli işlemlere en kısa süre içerisinde başlanacağını ve çalışmaların hızlı ve etkili bir şekilde yürütülmesi için adımlar atacaklarını belirtti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER