Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel““Onun gözünün içine bakmak istiyorum””

““Onun gözünün içine bakmak istiyorum””


Babası tarafından elektrikli süpürgenin demir borusu ile dövülerek komalık edilen ve yaşam mücadelesini kaybeden Mertcan’ın annesi Gülistan Özger, “Onun gözünün içine bakmak istiyorum” dedi.

Hatay Barosu Başkan Vekili Avukat Sevinç Çakıcı beraberindeki meslektaşları ile acılı anne Gülistan Özger’i ziyaret ederek yanında olduklarını çocuklar ve kadınlara karşı işlenen suçlarla her zaman baro olarak mücadele ettiklerini söyledi.

Gözyaşları dinmeyen acılı anne Gülistan Özger’i ziyarette anne yaşadığı olayları anlattı. Olaydan sonra eve gittiğinde yastık ve çevrenin kanlar içerisinde olduğunu süpürgenin demirden borusunun eğilmiş olduğunu gördüğünü ve bu görüntünün aklından hiç çıkmadığını vurgulayarak “Nasıl bir vicdan, bir insan evladına nasıl bunu yapar. İçeride besliyorlar ömür boyu da ceza verilse benim içim yanıyor. Onun gözlerinin içine bakmak istiyorum” diye konuştu.

Hatay Barosu Başkan Vekili Avukat Sevinç Çakıcı da, bu sefer hapisteki babanın cezasını göreceğini ifade ederek “Cezalarımız caydırıcı değil belki, bu konuda caydırıcı cezaların getirilmesi gerekiyor. Bizler hukukçular olarak bunu savunuyoruz. Aslında hukuki bir sorun değil toplumsal bir sorun. Sorunun kaynağına inmek lazım buralara nasıl ve niye geldik, ona bakmak lazım. Bir insana ceza vermek, kolay ama önleyici olmak lazım. Suçlar olmadan bunları önlemek daha önemli bizim de amacımız bu olmalı. Biz davaya Hatay Barosu olarak dahil olacağız. Çocuk hakları ve kadın hakları komisyonlarımızla birlikte ailenin yanındayız” şeklinde konuştu.

OĞLUMU YANIMA İSTİYORUM

Velayeti babasında bulunan dört yaşındaki T.Y.Y.’nin devlet koruması altına alındığını, oğlunu yanına istediğini belirten anne Gülistan Özger şunları iletti: “Evladımın biri rahmetli oldu, diğerini yanıma istiyorum. Bu konuda müracaatlarımızı yaptık. En kısa sürede ona sarılmak istiyorum bu konuda sizin de desteğinizi bekliyorum” Gözleri dolan acılı anne Gülistan Özer, cep telefonunda ölen oğlu ve koruma altındaki oğlunun fotoğraflarını öpmeye başladı.

Hatay Barosu heyetinin ziyareti sırasında eve gelen tebligat Başkanvekili Avukat Sevinç Çakıcı tarafından anne Gülistan Özer’e aktarılarak ”Olay olduktan sonra resen bildirmişler. Eski eşiniz hakkında tedbir kararı verilmiş. Okula çocuğa yaklaşmaması konusunda altı ay süreyle verilmiş. Yaklaştığı takdirde cezası var. Zaten tutuklandığı için yaklaşamayacak. 4 Ocakta müracaat edilmiş ve karar çıkmış. Yeni elinize ulaşmış” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER