Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelÖzarslan: “Terörün Kökü Kazınmalıdır!”

Özarslan: “Terörün Kökü Kazınmalıdır!”

İskenderun Kardeşlik Platformu Başkanı Bayram Özarslan tarafından basın açıklamasında Türkiye’de yaşanan terör saldırıları, terörle mücadele, dış politikaya ilişkin çeşitli uyarılarda bulunuldu.

Havuzlu çarşıda gerçekleştirilen basın açıklamasını Platform adına Bayram Özarslan yaparak, ülkeyi hep birlikte savunmaya hazır olduklarının altını çizdi.

Özarslan Ankara’da yapılan saldırının Türk Milletini bölme ve Kürt koridorunu oluşturma saldırısı olduğunu vurgulayarak “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK ve PYD mücadelesi nedeniyle Ankara’nın kalbine yapılan saldırı taşeronu kim olursa olsun ABD/ İsrail Gizli Servislerinin arkasında olduğu saldırıdır” dedi.

Bu Saldırıyı, Türk Devletine, TSK’ne ders verme ve halka korku salarak sindirmeyi amaçlandığı değerlendirmesi yapan Özarslan “Buradan hükümeti de uyarıyoruz! Bugüne kadar yaptığınız uygulamalar terör örgütlerinin büyümesini sağlamıştır. Bu politikalardan derhal vazgeçilmelidir. Bizim dostlarımız terör örgütlerinin arkasındaki ABD/İsrail değil, komşularımız olan Suriye, Irak, İran, Rusya’dır. TSK Cizre’de, Sur’da, Silopi’de PKK’ya karşı ve PYD’ye karşı vatan savunması yaptığı için hedeftedir. Çözüm Türk Milleti’nin topyekûn TSK’nın yanında yer aldığı ve teröre karşı birlikte hareket etmesidir” diye konuştu.

Parlamento içinden ve dışından oluşturulacak yetkin kişilerden ‘Bir Milli Hükümet Kurulması’ önerisinde de bulunan Özarslan şunları söledi: “ABD üsleri boşaltılmalı ve NATO’dan çıkılmalıdır. Türkiye etrafındaki kuşatmayı kırmak için; dış politikasını acil değiştirmeli Suriye, Irak, İran merkezi hükümetleri ile anlaşarak Rusya ile bozulan ilişkilerimizde düzeltilmelidir. Anayasa’yı değiştirmek ve “Türk Milletini” Anayasa’dan çıkarmak hayallerinden derhal vazgeçilmeli. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna aykırı “Başkanlık” isteklerinden vazgeçilmeli “Ya Başkanlık! Ya kaos söylemleri dikkate alınmamalı, terörle mücadeleye devam edilerek terörün kökü kazınmalıdır…”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER