PayaSTEM Yapay Zeka Merkezi, her öğrencinin STEM eğitimi almasının önemini ve gerekliliğine dikkat çekerek Mustafa Kemal Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı ve Payas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde okul öncesi öğrenciler için sınıflar açtı.
Kurulduğu günden bu yana başarıları ile adından bahsettiren ve eğitimde ilklerin merkezi olan PayaSTEM Yapay Zeka Merkezi, bir ilke daha imza attı.
“Çocukların Kişilik ve Yaratıcılığının Gelişmesinde En Kritik Dönem Okul Öncesidir”
Payas Belediyesi “Çocukların kişiliklerinin ve yaratıcılıklarının gelişmesinde en kritik dönem okul öncesi dönemdir. Bu dönemde doğru ellerde verilecek STEM eğitiminin öğrencinin kişilik oluşumunda ve yaratıcılığın artmasında büyük etkisi olacaktır.
Analitik düşünme becerisi, birlikte çalışma kültürü kazanma, inovatif düşünme, teknoloji okuryazarlığı ve algoritmik düşünme yeteneği için altyapının oluşturulması bu dönemde alınacak STEM eğitiminin öğrenciye sağlayacağı katkılardan bazılarıdır. PayaSTEM Yapay Zeka Merkezi ve Mustafa Kemal Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı işbirliğinde açılan dersliklerde okul öncesi dönemdeki öğrenciler Robotik Kodlama, Çocukça Felsefe ve Bilimsel Sorgulama dersleri görmektedir.
Okul öncesi öğrenciler, Robotik Kodlama dersinde algoritmik düşünme, mekanik sistemleri anlama ve oluşturma ve temel kod bilgisini öğrenmektedir.”
Derslikler, Payas Belediye Binasının Dördüncü Katına Kuruldu
Çocukça felsefe derslerinde sorgulayıcı, araştırmacı ve sıra dışı düşünme becerilerini kazanmaktadırlar. Bilimsel sorgulama sınıfında Temel Matematik, Fen Bilimleri, Bilimsel Düşünme ve Problem çözme teknikleri öğretilmektedir. Derslikler, Payas Belediye binasının dördüncü katına kurulmuştur. Dersliklerin kurulumu ve tasarımında Payas Belediyesi, PayaSTEM Yapay Zeka Merkezi, Payas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Mustafa Kemal Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı ortaklaşa çalışmıştır. Payas Belediyesi, eğitim için insanımızla iç içe çalışmanın eşsiz bir örneğini de sergilemektedir. Payas Belediyesi, bürokratik işlemlerle dolmuş soğuk binalar yerine öğrencilerin enerjisi ile can bulmuş yaşayan belediyeciliğin en güzel örneği olmuştur” ifadesinde bulundu.