Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiPolisi Uyardım Ama Engellemediler!

Polisi Uyardım Ama Engellemediler!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki mitinginde bir grup tarafından düzenlenen taşlı saldırının arka planında yaşananlar netleşiyor. CHP Erzurum Çat İlçe Bakanı Mahmut Edebali, polisin saldırganları engellemediğini söyledi.

 

Yaşananları Artı Gerçek’e anlatan CHP Erzurum Çat İlçe Bakanı Mahmut Edebali, sabah saatlerinden bu yana küçük yaştaki çocukların ve ülkücülerin alanın yakınında bilinçli bir şekilde bekletildiğini söyledi. Polislerin bu kişilere karşı yumuşak davrandığını belirten Edebali, yaşananları şöyle anlattı:

“Polisler bu ülkücü şahıslara müdahale etmedi. Ben polislere, hem CHP ilçe başkanı hem de Alevi dedesi olarak müdahale etmesi gerektiği uyarısında bulundum ancak polis bu kişilere yumuşak davranarak, olayların çıkmasını engellemedi. Daha sonra İmamoğlu alanda konuşacağı esnada bu kişiler tarafından taşlı saldırıya uğradı. Ekrem İmamoğlu bu saldırıda yara almadı ama çok sayıda yurttaşımız yaralandı.”

‘MEMLEKETİN VALİSİ SALDIRIYI İZLEDİ’

Çıkan olayların ardından AKP İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’nu aradığını söyleyen Edabali, “Uyarı amaçlı görüşme gerçekleştirdim ama kendisi İmamoğlu’nun böyle bir miting yapmasının doğru olmadığını belirtti. Orasının miting alanı olmadığını söyledi. İmamoğlu’nun oraya gelmemesi gerektiğini savundu. Ben de ona ‘Bu nedenle mi saldırı gerçekleştirdiniz’ diye sordum. Bana normalde bu programın esnaf ziyareti olduğunu ancak bir mitinge dönüştüğünü söyledi.”

chp-erzurum.jpg

Edebali, İmamoğlu’nun esnaf ziyaretinin mitinge dönüştüğünü ve kendisine karşı sevgi seli oluşturulduğunu belirterek, “Memleketimizin valisi, polisi bu saldırıyı izledi. Hepsi AKP’nin alt masası olmuştur. Emin olun ki 14 Mayıs sabahı bu ülkeyi düzelteceğiz. Huzuru, barışı getireceğiz” dedi.

‘SALDIRININ ARDINDAN AKP-MHP ŞOV YAPTI’

Edebali saldırının ardından Erzurum’un merkezde AKP-MHP yönetiminin “şov yaptığını” belirterek, caddelerin yurttaşlara kapatıldığını söyledi. Polisin ise bu duruma seyirci kaldığının da altını çizdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER