6.haftasını tamamlayan ve Hatay, İstanbul ve İzmir’de ortaklaşa yürütülen Kültürel Etkileşim Noktası (POT-A / POT of Acculturation), Hatay Gastronomi Evi‘nde.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi (MKÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Dr. Bilge Çakır öncülüğünde yürütülen Kültürel Etkileşim Noktası, Hatay’ın eski ve yeni misafirlerini Yaşayan Labaratuvar’da (Living Lab) buluşturdu.30 kişilik POT-A ekininin son durağı, Gastronomi Evi oldu.
POT-A Nedir?
Birlikte yaşanılabilir bir dünya kurulabileceğini insanlara anlatmaya çalışan POT-A, Türkiye’nin kültürel anlamda çeşitlilik gösteren illerinde devam eden uyumluluk programıdır.
Eski Antakya evlerini gezen 30 kişilk POT-A ekibine, Sarimiye Cami’sinden başlayan yürüyüşte, Suriyeli ve Türk vatandaşlara Antakya Evlerinin mimari yapısı aktarıldı. Eski evler arasında cami ve kilisenin yan yana oluşu en çok dikkat çeken unsur oldu.
Hatay Gastronomi Evi’nde üçer gruba ayrılan ekipler Gastronomi Evi Şefi Süleyman Demirel’in anlatımıyla tatlı yapmaya başladı. En güzel tatlıyı yapmak için tatlı bir kıyasa giren katılımcılar eksik ya da bulamadığı malzemeleri paylaşarak dayanışma içinde tatlılarını pişirdi. Tatlının ana malzemelerinden biri olan gül suyu yapıldıktan sonra herkes kendi pişirdiği haytalıyı tattı. Gastronomi Evi’nde insanları bir araya getiren haytalı, dayanışmanın simgesi olarak nitelendirildi.
Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber