Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.Süleyman Yılmaz, Türk Toplumu’nda var olan manevi değerlerin gün geçtikte törpülendiğini, bunlara sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. Yılmaz, bu konuda yazdığı kitabı da tanıttı.
Hatay doğumlu olan Prof.Dr.Süleyman Yılmaz, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, yazdığı ‘Şahsiyet ve Değerler Eğitimi’ konulu kitabı hakkında bilgi verdi.
İGC Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Yılmaz, şunları söyledi:
“Kitabımın özü milenyum çağının unutulan değerlerini hatırlatmak Zaman geçtikçe bazı değerlerimiz aşınmaya başladı.Bu yüzden bir kimlik sorunu ortaya çıkabiliyor. Bu konuda sahada çalışma yapan çok az insan var. Bu değerleri ilkokul 2.sınıfta okutmaya başlamamız gerekir. Konya Selçuklu Belediyesi 2012 yılından bu yana ‘değerler eğitimi’ diye bir projeyi başarıyla uyguluyor. 80 bin insanın bu konuda eğitilmesini sağlamışlar. Servis şoföründen, öğretmene, aile bireylerinden okul çalışanına kadar eğitilmiş. Bu değerlerin pilot okullarda okunmasına başlatılmalı’’
Yılmaz, önsözünde “kendi kültürüne, diline ve değerlerine yabancılaşan, kuşaklar çatışmasının yaşandığı bir dünyada eğitim, kültür ve aile adına yetkili tüm mercilere, anne babalara ve özellikle de kuşakların ellerinde şekillendiği eğitimcilere büyük sorumluluk düşmektedir. Bu bağlamda, çağdaşımız olmayan yazarlarımızın, edebiyatçılarımızın eserlerini orijinal üslubu, vecizliği, anlam bütünlüğü içinde anlamamız, kayıtlı veya sözel gelene, görenek ve değerlerimizi kuşaktan kuşağa aktarmamız gerektiği kanaatindeyim. Medeniyetimizin şafağında değerlerini bilen, geçmişiyle, gelenekleriyle, kültürüyle barışık, şahsiyetli gençler yetiştirmek, her Türk Eğitimcisinin, ailesinin temel ödevi olmalıdır.”
Prof.Dr.Yılmaz 2.baskısı yapılan kitabında sevgi,saygı,dürüstlük,doğruluk,tarafsızlık, eşitlik, hak gözetme, sorumluluk, yardımseverlik, alçak gönüllülük, yardımseverlik, hoşgörü, empati, merhamet başlıkları altında kaybedilmemesi gereken Türk değerlerini hatırlatıyor. Ayrıca görgü kuralları, takım çalışmaları, etkili zaman kullanımı gibi bölümler de kitap da yer alıyor.
İGC Başkanı Veysel Cıncık da ziyaret ve verdiği bilgiler için Prof.Dr.Yılmaz’a teşekkür etti. Başkan Cıncık, “Türk toplumu Osmanlıdan bu yana başka ülkelerde olmayan mükemmel gelenek ve görenekleri yaşatmıştır. Son zamanlarda bunlarda aşınmalar olması bizleri de üzmektedir. Hem ailelerin, hem eğitimcilerin bu konuya önem vermesi gerekmektedir. Siz topluma bu kitabı yazarak önemli hatırlatmalar yaptınız. Size çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.