Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiPTT Hizmetlerine Bir Yenisi Daha Eklendi: Kömür Dağıtacak

PTT Hizmetlerine Bir Yenisi Daha Eklendi: Kömür Dağıtacak

Gün geçtikçe hizmet noktasını artıran PTT‘nin kapsamına yeni bir hizmet daha eklendi. PTT, bundan sonra ihtiyaç sahiplerine kömür taşıyacak.

PTT Hizmetlerine Bir Yenisi Daha Eklendi: Kömür Dağıtacak

Kömür yardımında hükümet tarafından değişiklik yaptı. Bankacılık, tanzim satış, kargo gibi birçok alanda faaliyet gösteren PTT, ihtiyaç sahiplerine kömür taşıyacak. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından belirlenen ailelere doğrudan kömür yardımı da yapılabilecek. Hazine tarafından bedelin eskiden olduğu gibi karşılanacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Kararnamesi Yayımlandı

Cumhurbaşkanı’nın ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak kömür yardımlarını düzenleyen kararnamesi yayınlandı. Karara kapsamında ihtiyaç sahiplerine, dağıtılacak kömürler PTT tarafından taşınacak. Kömürlerin temini ise Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından yapılacak.

PTT tarafından doğrudan kömür teslim edilmesi öngörülen ailelerin kimlik, adres, iletişim, miktar ve kömür teslimine ilişkin diğer bilgileri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından PTT’ye iletilecek. Kömür tesliminden doğan vergi ve harçlar eskiden olduğu gibi yine TKİ ve TTK tarafından ödenecek.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER