Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel” RAS EL SENİ “HEYECANI SINIRLARI AŞTI

” RAS EL SENİ “HEYECANI SINIRLARI AŞTI

Hatay BŞB ve Samandağ Belediyesi organizasyonunda salon doldu taştı;

İlimizdeki Arap Alevilerinin geleneksel Ras El Seni Bayramı, Hatay Büyükşehir ve Samandağ Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinliğe yoğun katılımdan dolayı izdiham yaşanırken, ayrıca Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonu’na 400 ek sandalyeler konuldu. Mersin ve Adana illerinden İskenderun, Antakya, Arsuz ve Defne ilçelerinden bireysel olarak katılan vatandaşlar Ras El Seni coşkusuna ortak oldular. Samandağ Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan canlı yayın, ülke geneli yanı sıra Arabistan, Ortadoğu, Afrika ve Avrupa ülkelerindeki Hataylılarca da izlendi.

Samandağ Yeni Çarşı Salonu’nda bir araya gelen 2000’in üzerindeki konuğa birbirinden lezzetli ikramlar sunuldu, sanatçılar sahneye teker teker çıkıp eserlerini seslendirdi, şarkılara eşlik eden vatandaşlar sahnede oynayarak doyasıya eğlendi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesi ortak organizasyonuyla düzenlenen geleneksel Ras El Seni etkinliği, Tolga Antakya ve Dilek Bostancı’nın sunumuyla 12 Ocak Cuma günü saat 19.00’da Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonu’nda Samandağ halkıyla buluştu.

Yerel Sanatçılar Nihat Yatkın, Haşim Elataş, Esat Çelik,Yıldıray Şahutoğlu, Erdem Şefikoğlu,Güven Kayıkçı, Fikret Bolat, Filip Cibar, Edip Can, Ali Berrak, Cüneyt Lebelebici, Ceylan Bayır, Çetin Leblebici, Nevzat Bolat, Semir Ray, Ayhan Bağdat, Yılmaz Suadiye, Semir Yalçın ve Süleyman Şefikoğulları, Ali İnan, Arapça ,Türkçe eserler seslendirildi.

Etkinlikte, yöresel yemek ve içecekler ikram edildi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir özetle şunları söyledi:

“Arap Alevilerin kutladığı Ras-el Seni, Rumi-(Şemsi) miladi takvime göre ayın birine denk gelen 14 Ocak’ta kutlanmaktadır. Ras-el Seni günü Hz. Musa’nın (a.s) Ben-i İsraili olan Firavun’un zulmünden kurtardığı gündür. İd-el Kalendes olarak kutlanır. 14 ocak sabahı küçükler büyüklerin ellerini öper. Büyükler küçüklere hediye, harçlık vb. şeyler verir. Ras-el Seni geçmişten bu güne geleneksel olarak gelmiştir. Toplumumuzun birbiriyle kaynaştığı özel bir gündür. Dini bir bayram ve Rumi yılbaşı’dır.

Bugün festival tadında kutladığımız bu etkinliğimizde zengin bir programı halkımızın sunumuna hazırladık. Halkımızla daha güzel yarınlara yürüyoruz. Bayramlarımıza sahip çıkarak, bu güzel günleri doyasıya yaşayarak, yaşatarak, huzur kardeşlik, barışın tesisi ve gelecek kuşakların daha iyi bir dünyada yaşaması için üzerimize düşen sorumluluğu yapmaya, halkımıza en iyisini sunmaya devam edeceğiz.”

Etkinliğin sonunda Yerel sanatçılarla birlikte sahneye çıkan Başkan Nehir, kutlamayı da şöyle değerlendirdi.

“Çok zengin kültürel birikime sahip bir ilçede yaşamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Burada birbirinden değerli sanat eserlerinin seslendiren yerel sanatçılarımızı kutluyorum. Özgün duruşlarıyla yerel değerleri yaşatan tavırlarıyla bizlerle bir sinerji yakaladılar, çok güzel bir ortaklık yakaladık. Her geçen gün bu çıtayı daha da yükselterek bugün yoğun bir katılımla burada vatandaşlarımızla bir araya gelerek bayramlaştık. Birlikte sevindik, birlikte eğlendik, bayram coşkusunu birlikte yakaladık. Nşallah bi tammo lakil seni bir heyr, il ğam into bi hayr nşalla, ras elseni bayramınızı tekrar kutluyorum.”

Vatandaşlar ve yerel sanatçılar, bu etkinliğin gerçekleşmesinden dolayı Hatay Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER