Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelRİP ÇALIŞTAYI ANTAKYA’DA…

RİP ÇALIŞTAYI ANTAKYA’DA…

Hatay sahillerinde sıklıkla yaşanan ve RİP akıntısı adıyla bilinen, boğulmalara yol açan tehlikeye yönelik farkındalık oluşturma adına, üç üniversite işbirliğinde bir Çalıştay düzenleniyor.
calıştay 1 Temmuz Pazartesi günü Antakya Öğretmenevi’nde gerçekleşiyor.
İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi ile Bezmialem Vakfı Vakıf Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen etkinliğin ilimiz açısından büyük önemi bulunuyor. 1 Temmuz Pazartesi günü gerçekleşecek olan RİP Çalıştayı ile ilgili şu bilgi verildi:
“RİP Çalıştayı, yüzme bilmenin yaratacağı özgüvene ve çeken akıntılar tehlikesine değinmek, bu konuda kamuoyu farkındalığını arttırmak amacıyla; Yıldız Teknik Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi’nin ortak katkıları ile 1 Temmuz’da da Hatay ilinde yerel düzeyde gerçekleştirilecektir. Gerçekleştireceğimiz Çalıştay’ın amacı; ele alınacak konuların bilimsel yönü ile birlikte kamusal alandaki etkilerini incelemek ve kapsamlı bir bilinç oluşturabilmek, sorunlara dünyadaki gelişmeler doğrultusunda çözüm ve öneriler sunmaktır. Bu bağlamda; kamu kurumu, özel sektör, sivil toplum kuruluşu, medya ve üniversitelerden deneyimli uzmanların sağlayacağı katkılar, çalışmalarımızın başarıya ulaşmasında kritik öneme sahiptir. Bu sorumluluk bilinci ve amaçlar doğrultusunda, ülkemiz açısından önemli bir değer yaratacağını düşündüğümüz Çalıştayımızın, gerekli farkındalığın oluşturulması ve kayıpların engellenmesine katkı sunmasını diliyoruz.”
Suda Boğulmalar ve Çeken (Rip) Akıntı Ulusal Çalıştay Sekreteryası’ndan elde edilen bilgilere göre, 1 Temmuz Pazartesi günkü Antakya Öğretmenevi Çalıştayı programı şöyle:
09.00 Açılış konuşmaları
09.30 Akıntı hidrodinamiği
11.00 Boğulma vakaları
15.00 Boğulma vakalarında tıbbi yaklaşımlar
15.20 Kurumsal yeterlilikler

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER