Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelS-400'lerin Aktive Edileceği Tarih Duyuruldu

S-400’lerin Aktive Edileceği Tarih Duyuruldu

S-400 savunma sistemine ilişkin açıklamada bulunan Savunma Sanayi Başkanı Prof.Dr. İsmail Demir, ikinci sistemin “Rusya ile  ortak üretim” görüşmelerinin devam etmesi nedeni ile 2020 yılından sonra olacağını ifade etti.

S-400’ler Nisan’da Aktive Edilecek

S-400’lerin 2020 Nisan ayında aktivite olacağını dile getiren Demir, “İlk sistemin unsurlarının kolaybet geldiğini söyledik. Nisan 2020 konulan hedef. Kurulması, eğitimlerinin, testlerinin yapılması gibi bir süreç var. Böylesine sofistike bir sistemin, bir de anlayış olarak Türkiye’nin alışık olmadığı bir sistemin devreye alınması zaman alacak. İki konu var, NATO sistemine entegre edilmesi meselesi. Biz bunu NATO sistemine entegre etmeyeceğimizi, tek bölgeyi koruyacak sistem olacağını söyledik.” sözlerine yer verdi.

Rusya’dan S-400 Eğitimi Alınmaya Devam Ediyor

Türkiye ile olan S-400 sözleşmesi planlandığı şekliyle sürdüğünü kaydeden Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Başkanı Dmitriy Şugayev “Yıl sonuna kadar Türk uzmanların eğitimini tamamlayacağız. Baharda ise sistem, artık askeri kullanıma hazır hale gelecek. Türk partnerlerimizle her şey planladığımız gibi gidiyor. Türkiye bir NATO ülkesi olarak Arap
dünyası da dahil olmak üzere herkese örnek oldu.” açıklamasında bulunmuştu.

Eğitimlere yönelik açıklamada bulunan Demir, Rusya’da devam ettiğini, sistemin kurulmasından sonra kullanım şekli ve süresiyle ilgili olarak zaten MSB’nin uhdesinde yürütülecek kararlar olduğunu belirtti.

“Rus personeli girecek”” ifadelerine açıklık getiren Demir, “Biz burada teknik personel olarak da askeri personel olarak da Türkiye’nin denetiminde olacağı; Amerika tarafından ifade edilen ‘rus personel girecek’ gibi, söz konusu olmadığını söyledik. Böyle bir şeye gerek olmayacak bir yapı kurduk zaten.” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER