Pazar, Eylül 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“Sağlık Hizmetlerinde Atılım Gerçekleşti”

“Sağlık Hizmetlerinde Atılım Gerçekleşti”


Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, Türkiye’de herkes için ulaşılabilir, nitelikli sürdürülebilir ve güçlü ‘Sağlık Politikası’ izlendiğini söyledi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, Türkiye’de herkes için ulaşılabilir, nitelikli sürdürülebilir ve güçlü ‘Sağlık Politikası’ izlendiğini söyledi.

Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, yaptığı açıklamada, ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın başarıya ulaşmasında en büyük etkenin, istikrarlı ve güçlü siyasi iradenin olduğuna dikkati çekti.

Kamu Hastaneleri tek çatı altında birleştirilerek SSK’lının Kamu Hastaneleri’nden hizmet almasına olanak verildiğini belirten Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim, “Böylelikle üniversite hastanesi, Askeri ve Özel Hastane kapılarının bütün vatandaşlarımıza açılması sağlandı. Yurt çapında uygulamaya konulan aile hekimliği ile birinci basamak sağlık hizmetleri güçlendirildi. 18 yaşın altındaki tüm nüfusu ve eğitim gören tüm gençleri, sosyal güvence aranmaksızın Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınması sağlandı. Yatağa bağımlı hastaların evde yapılabilecek Tıbbi Bakım ve Rehabilitasyonlarının ev ortamında yapılması hem hastanede kalış sürelerinin kısaltılması amacıyla evde sağlık hizmeti uygulamasına başlanıldı. Ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara, psiko-sosyal destek hizmetlerinin verilmesi, takip ve tedavilerinin gerektiğinde evde sağlık hizmetleri uygulamasına entegre bir şekilde yaşadıkları ortamda sunulmasına imkan sağlandı” diye konuştu.

Sağlık hizmetlerinde bir atılım gerçekleştirildiğini, vatandaşların ihtiyaçlarına ve dünyadaki gelişmelere uygun politikalar izlendiğinin altını çizen Doç. Dr. Tülin Durgun Yetim şöyle konuştu: “Vatandaşlar ilaçlarını istediği eczaneden alabiliyor. 81 ilde ücretsiz 127 adet Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) kuruldu. Dev şehir hastaneleri kuruldu. Dev şehir hastaneleri tüm dijital ve teknolojik olanaklara sahip durumdadır. Bir örneği de Hatay’da var. Her hastane bir üniversite hastanesi gibi araştırma geliştirme faaliyeti yürütüyor. Hasta karşılamadan başlayarak tüm tedavi sürecindeki hizmetler 5 yıldızlı otel konforunda sunulacağı Şehir Hastaneleri ile vatandaşlarımızın hastane algısı değişti”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER