Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"SAĞLIKTA ŞİDDETİ KONUŞURKEN UTANIYORUZ"

“SAĞLIKTA ŞİDDETİ KONUŞURKEN UTANIYORUZ”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Hatay İl Başkanı Hayrettin Şahin, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Konuşmasında Sağlık Çalışanlarının temel sorunları ve beklentileri ile ilgilide değerlendirmede bulunan Hayrettin Şahin, hayata geçen yıpranma payı ile ilgili olarak “Yıpranma payı ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanını verdiği söz yarım yamalak gerçekleştirildi. Bu ülkede sağlık çalışanları yıpranma payını hak ediyor. 90 gün fiili hizmet sağlık çalışanlarının anasının ak sütü gibi helaldir. 5 yıla 1 yıl söz verildi ama 6 yıla 1 yıl olarak yasalaştı.
Çalışılmayan günler çıkartıldığında ise fiilen 9 yıla 1 yıl oldu. Geriye dönük çalışmaları ve tüm çalışanları kapsamıyor. Bazı sağlık meslek mensupları bile kapsam dışında tutuldu. Onun için biz bu konu ile yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Sistem yeniden düzenlenmelidir” dedi.
Döner sermaye sisteminin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Şahin “Bir diğer sorunda döner sermayeler. Bugün döner sermaye alan çalışan neredeyse kalmadı. Yıllardır bu döner sermaye sistemi değişmeli diyoruz. Sağlık çalışanları çalışıyor üretiyor ama hak ettikleri payı alamıyor. Döner sermaye sistemi sürdürülebilir bir sistem değildir. Sistem yeniden düzenlenmeli, emekliliğe döner sermayeler yansıtılmalıdır. Hem emeklilikte hem de aktif çalışırken ücretler yükseltilmelidir.” şeklinde konuştu.

Şahin, “Sağlık çalışanları olarak sağlıkta şiddeti konuşmaktan utanıyoruz. Bu ülke niye bu hale geldi. Bakınız 5 yılda 60 bin sağlık çalışanı şiddete maruz kalmış. 12 hekim görevi başında katledildi. Buna acil bir çözüm lazım. Sağlıkta şiddet en aza indirilmelidir. Öncelikle tutuklu yargılama getirilmeli ve cezalar ertelenmemelidir.
EK ZAM İÇİN 14 KASIM DA ALANLARDA OLACAĞIZ
Kamu çalışanlarının beklentisi olan ek zam ile ilgilide değerlendirmede bulunan Şahin, “Tüm çalışanların gündemi ek zam. Bu ek zammı alacağız, peşini bırakmayacağız. Bu sene yaşadığımız tabloyu gördüğümüzde yetkinin ne kadar emin ellerde olduğu önemini görüyoruz. Şimdi bu yıl itibariyle kamu çalışanları temmuz ayından Memur-Sen’in aldığı zamdan daha fazlasını enflasyondan aldılar. Toplamda yüzde 13 zam alındı. Enflasyon şu anda 24. 5 Kamu çalışanlarına bir ek zam kaçınılmazdır. Bu sadece çalışanlar için değil aynı zamanda piyasada canlandıracaktır. Kamu çalışanlarına geciktirilmeden ek zam yapılmalıdır. Ek zamla ilgili 14 Kasımda Türkiye genelinde basın açıklamaları ve mektuplarla eylem ortaya koyacağız, alanlara çıkacağız.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER