Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunSahil çözüme kavuşuyor.

Sahil çözüme kavuşuyor.

Depremde en çok etkilenen yerlerden biri Olan İskenderun sahili nihayet çözüme kavuşuyor.
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel‘in temasları sonucu  Nihayetinde İller Bankası Genel Müdürlüğü marifetiyle, sahilde yapılacak çalışmalarla ilgili ihale süreci tamamlandı, ve Feza İnşaat da İsimli firma ihaleyi aldı.
Bu arada yapılan tespitlerde  İskenderun Atıksu Arıtma Tesisi’nde ciddi bir hasarın olmadığını gözlemledi.
Ancak balıkçı barınağında bulunan terfi merkezlerinin işlevini yitirdiği için  Balıkçı Barınağı içerisinde bulunan yağmursuyu ve atık suyu terfi merkezleri, pompalara zarar vermeden yıkılacak..
İki tane düzenek var! İlk etaptan bu pompalar çıkarılacak. Tahliyeyi sağlayan borular incelemeye alınacak Sonra barınaktaki zemin güçlendirilecek, ardından yeni terfi merkezleri kurulacak.
Kollektör hatlar yenilenecek! Deniz suyunun tahliyesini sağlayacak ve tepmeyi engelleyecek takviye pompalar geçici olacak temin edilmeye çalışılacak.
Geçici diyorum; Çünkü Türkiye’de büyük kapasiteli pompaların üretimi yok. O yüzden siparişler Almanya ve İsveç’ten yapıldı.
Muhtemelen gelmesi 3-4 ayı buluyor.. Takviye pompalar acil durumlarda aşırı yağışlarda göllenmeyi önleyecek..
Malzemeler temin edilir edilmez, Aralık ayına kadar İskenderun sahili tamamlanmış alt ve üst yapısıyla sil baştan deniz suyunun tehdit olmayacağı bir noktaya kavuşacak. Bu süreçte 49 Evler’deki terfi istasyonları da yenilenmiş olacak..
İller Bankası sadece İskenderun yatırımı için 135 milyon lira bütçe ayırdı.
Bu daha ilk etap;
Sahilde zemini yükseltecek bir çalışma da yapılıyor..
Kıyı tahkimat çalışmaları projelendiriliyor.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER