Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSAMANDAĞ BELEDİYESİ BEYAZ BAYRAK EĞİTİMİNE BAŞLADI

SAMANDAĞ BELEDİYESİ BEYAZ BAYRAK EĞİTİMİNE BAŞLADI

Beyaz Bayrak Eğitimi, 24 Ocak tarihinde Samandağ Belediyesi Toplantı Salonunda başladı. Eğitimin Toros Üniversitesinden Gıda Mühendisliği bölümünden Öğretim Görevlisi Kamuran Öztop  tarafından verildiği ve 2 gün teorik 1 gün pratik olmak üzere toplam 3 gün süreceği belirtildi. Eğitimin  sonunda kursiyerlere sertifikalarının takdim edileceği ifade edildi. Eğitime Belediyemiz zabıta müdürü, strateji geliştirme müdürü, çevre koruma ve kontrol müdürü zabıta müdürlüğünden 2 personel, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden 2 Gıda mühendisi İlçe Sağlık Müdürlüğünden Halk Sağlığı uzmanı katıldı.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ,Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet  Ali Kamacı,Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet  Yıldız eğitim verilen salonda eğitmen ve eğitim alan personelle bir araya geldi. Toros Üniversitesinden Gıda Mühendisliği bölümünden Öğretim Görevlisi Kamuran Öztop’tan bilgi alarak fikir alışverişinde bulundular.

BAŞKAN NEHİR:”BU PROJE GASTRONOMİNİN GELİŞİMİNE İMKAN TANIYACAK”

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir açıklamasında:” İlimizin gelişmesine katkı sunacak projeleri hayata geçiriyoruz. İlçemizin turizm potansiyeline katkı sunacak bir çalışmanın başlangıç aşamasına bu eğitimle başlıyoruz. Daha ileri aşamalarda olumlu dönütler  alacağımıza inanıyoruz. Samandağ Belediyesi’nin geliştirdiği Beyaz Bayrak projesi DOĞAKA’dan hibe almaya hak kazandı. Proje ile İlçemizde bulunan gıda üretimi, satışı yapan işletmelerin  (lokanta, restaurant, kafe, otel, pastane, yemekhane vs.) toplu tüketim yerlerinin gıda denetim sistemi mevzuatında belirlenen koşullara uymalarının teşvik edilmesi , teknik, hijyenik ve kalite yönünden gelişmelerine katkı sağlanması beklenmektedir. Eğitime katılan personeller tarafından Beyaz Bayrak almaya layık görülen işyerlerinin belirlenip halka duyurulması ile ilçede ikamet eden veya ilçe dışından gelen misafirlerin daha kaliteli gıda tüketim yerleri ile karşılaşmaları sağlanmış olacaktır. Ayrıca bölgenin gastronomi açısından da gelişimine imkân tanınacağı gibi ilçemizin ve ilimizin imajına da olumlu katkı sağlaması amaçlanmaktadır. Ayrıca Beyaz Bayrak alamayan işyerlerinin de koşullarını düzeltmesini teşvik edecektir.”dedi.

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER