Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSAMANDAĞ CEMEVİ BAŞKANI FATMAOĞULLARI :”MADIMAK HALA YANIYOR”

SAMANDAĞ CEMEVİ BAŞKANI FATMAOĞULLARI :”MADIMAK HALA YANIYOR”

Samandağ Cem Evi Sivas katliamı anmasını, 5 Temmuz Çarşamba günü saat 19.00’da CHP Milletvekili Zeynep Altıok ve Aktivist Vedat Kara’nın katılımıyla ” Sivas Katliamından Kalan Yaralar ve Aleviler” Konulu Panel ve Dinleti etkinliğiyle belediye binasında bulunan toplantı salonda gerçekleştirecek.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e teşekkür eden Samandağ Cemevi Başkanı Tevfik Fatmaoğulları,bu yılda Samandağ Belediyesi ile işbirliği yaparak Sivas Katliamını anlamlı bir etkinlikle andıklarını belirtti.
SAMANDAĞ CEMEVİ BAŞKANI TEVFİK FATMAOĞULLARI SİVAS KATLİAMI ANMASINA DAVET ETTİ
” Sivas Katliamından Kalan Yaralar ve Aleviler” Konulu Panel ve Dinletiye Samandağ halkını davet eden Samandağ Cemevi Başkanı Tevfik Fatma oğulları :”Samandağ Belediyesinin katkılarıyla düzenleyeceğimiz Panel ve Dinleti etkinliği bizim açımızdan bir ilk.Samandağ Cemevi Derneği 2015 yılında kuruldu.Derneğimizin kurulduğu yıl Sivas anması için 2 Temmuzda Sivas madımak’ta gerçekleştirilen anmaya katıldık. 2016 yılında’da Sivas’a giderek anmaya katıldık. Bu yıl farklı bir etkinliğe imza atıyoruz. Sivas Katliamında yitirdiğimiz Şair, Yazar, Felsefeci Metin Altı ok’un evladı, CHP Milletvekili Zeynep Altıok ve Aktivist Vedat Kara’nın katılımıyla Sivas Katliamından Kalan Yaralar ve Aleviler” Konulu Panel ve Dinleti etkinliğini belediye binasında bulunan salonda gerçekleştireceğiz. Halkımızı bu panele davet ediyoruz.”dedi.
Samandağ Cem evi Derneği Başkanı Tevfik Fatma oğulları konuşmasının devamında:” 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir sultanı anmak üzere bir araya gelen 33 insanımız, aydınımız, madımak otelinde diri diri yakıldı. Bu katliamı gerçekleştiren ,azmettiren karanlık odaklara yönelik adalet tecelli etmedi. Zaman aşımı kararı da bizleri yaraladı.Madımak hala yanıyor. Tekrar söylüyoruz insanlık suçlarında zaman aşımı olmaz. İnsanlık suçları tarihin kara sayfalarında sonsuza kadar yerini almayı sürdürecektir. Sivası unutmadık,unutturmayacağız. “dedi
Cem evi Derneği üyesi sanatçı Nihat Yatkın sazıyla sözüyle etkinliğimizde yer alacağı belirtildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER