Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSamandağ turizmi masaya yatırıldı

Samandağ turizmi masaya yatırıldı

Samandağ’da, yörenin turizm sektörü temsilcileri, geçtiğimiz hafta sonunda İlçe Belediye Başkanı Mithat Nehir’in de katılımıyla sektörün sorunlarını masaya yatırdı. Turizmciler, ilçenin turist sirkülasyonu için önce sorunların çözümlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Turizm İşletmecileri Derneği SATİYAD Başkanı Tahsin Boğday, Yönetim Kurulu Üyeleri, Dernek Üyeleri ve İşletmeciler, Deniz Sitesi’nde bulunan Anadolu Palace’de bir araya geldi. Kıyı Kenar Çizgisi, Uğur Mumcu Caddesi, turizm yatırımları, alt yapı, üst yapı, ulaşım, elektrik ve diğer konular masaya yatırılarak enine boyuna konuşuldu.

Başkan Nehir, turizm sektörü temsilcilerine özetle şunları söyledi:
“Birlik ve beraberlik içerisinde her türlü zorluğu aşacağız. Uğur Mumcu Caddesi’nde, hava şartlarından dolayı çalışmalar bazen aksadı. Nihayetinde bu çalışma bittiğinde temiz, nezih ve güzel bir caddeye kavuşacağız. Sorunlarınızın farkındayız, bilincindeyiz. Göreve geldiğimizden itibaren her gün yeni bir hizmet sunmanın heyecanını duyduk. Hizmet trendimiz her geçen gün daha iyiye gidiyor. İlçe belediyecilik tarihinde bugüne kadar alınan iş araçlarının toplamı kadar iş aracımız 10 güne kadar ilçemize gelmiş olacak. 15 çöp aracı, 1 silindir, greyder, kamyon ve yükleyici kazıcı (kepçe) araçlarımızla size daha kolay hizmet edeceğiz.
Turizmin canlanması için Ortadoğu’da süren savaşın bitmesi gerekiyor. Ortadoğu kapıları açılmalı ve çevre yolu, Arsuz –Çevlik arasının yapımı gerçekleştirilmelidir. Uğur Mumcu Caddesi ile ilgili yapacağımız çalışmalarını ise, cadde esnafının ihtiyaçları, iradesi, halkımızın ihtiyaçları çerçevesinde gerçekleştireceğiz. İlçe insanımızın %75’i, kendi imkanlarıyla çalışarak ve ayakları üzerinde duruyor. İlçe insanımız girişimci bir ruha sahiptir. Bu girişimci ruhu destekleyecek bir yerde durmayı sürdüreceğiz.” Satiyad Başkanı Tahsin Boğday da, faydalı bir buluşma gerçekleştirildiğini ifade ederek, Başkan Nehir’e teşekkür etti, karşılıklı anlayış ve dayanışma içerisinde çalışmaların daha ileriye taşınacağını belirtti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER