Pazartesi, Temmuz 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSAMANDAĞ ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİNE HAZIR

SAMANDAĞ ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİNE HAZIR

Samandağ Belediyesi ev sahipliğinde “Uluslararası Film Festivali” düzenleniyor. Etkinlik çerçevesindeki film gösterimleri ise 13-17 tarihleri arasında izleyicilerin beğenisine sunulacak. Uluslararası 3. Altın Defne Film Festivali, Fotofilm Sanat Merkezi ve Adonis Film tarafından koordine edilirken; Kültür Turizm Bakanlığı, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesi tarafından da destekleniyor.

Samandağ Belediyesi’nin ev sahipliğindeki organizasyonla ilgili şu bilgiler verildi:
“Ülkemizde vizyona giren ve birçok kurumsal festival tarafından da ödüle layık görülen filmler ve yaratıcıları, festivalimizde yer almakta ve izleyicileri ile ‘kar amacı gütmeden’ buluşmaktadır.
Festivalimiz, açılış etkinliğini içeren gala etkinliği ile başlamakta, usta isimlerden oluşan sinemacıların yürüttüğü atölye çalışmaları ve filmlerin gösterimleri ile 7 gün sürmektedir. Bu süre zarfında, birçok filmin yönetmeni ve kadrosu kentimizde ağırlanarak, film sonrası izleyiciler ile buluşması sağlanmaktadır. Festival’in 7. Günü’nde, ödül töreni ve kapanış gerçekleşmekte, ilgili dallarda ödüle layık görülen filmlerin ödülleri sahiplerine takdim edilmekte ve görkemli bir kapanış töreni düzenlenmektedir.
11 Aralık 2015 tarihinde açılış etkinlikleri ile başlayacak olan Festivalimizde, Festival süresi içerisinde Antakya ve Samandağ kent merkezlerinde yer alan sinema salonlarında ve kurulan düzeneklerle de ilçelerde film gösterimleri düzenlenip, filmlerin tüm sinemasever kitleyle buluşturulması hedeflenmektedir.
Festivalimizde bu yıl, başkanlığı Ezel Akay tarafından üstlenilen jüri tarafından; En İyi Sinema Filmi, En İyi Sinema Filmi Yönetmeni, En İyi Sinema Filmi Senaryosu, En İyi Sinema Filmi Görüntü Yönetmeni, En İyi Sinema Filmi Müzik, En İyi Sinema Filmi Kadın Oyuncu, En İyi Sinema Filmi Erkek Oyuncu, En İyi Sinema Filmi Kurgusu, En İyi Sinema Filmi Sanat Yönetmeni, Sinema Filmi Jüri Özel Ödülü olmak üzere toplam 10 dalda ödül verilmekte ve izleyicilerin oyları ile belirlenen ‘Halk Jürisi Özel Ödülü’ takdim edilmektedir.
Bu yıl da, İran Sineması’nın önemli isimlerini ve ülkemizin en dikkat çeken filmlerini ağırlamanın heyecanını yaşadığımız festivalimizin her geçen yıl daha da kurumsallaşarak, hem kentimizin tanıtımı ve gelişimine hem de sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunacağını düşünüyoruz.
Köklü bir tarihe sahip kentimizin, kendi köklerinin üzerinden güçleneceğine ve ülkemizin kültür buluşmalarından biri olacak, bir ‘sinema kenti’ olacağına inancımız ile yolumuza devam ediyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER