Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağSamandağ'daki beton santraller kaldırılsın

Samandağ’daki beton santraller kaldırılsın

Samandağ-Atatürk mahallesindeki Beton santralinin Kanser riskine yol açtığı gerekçesiyle kapatılması için bölge halkının çabaları sürerken, tepkiler de dinmiyor.
Samandağ ilçe merkezinde Perşembe akşam saatlerinde yapılan basın açıklamasında yerleşim alanı içindeki Beton santralinin derhal kaldırılması istendi.
Beton santralinin çevreye, doğal ve ekolojik açıdan zarar vermek suretiyle tüm canlıların yaşamına kastettiğini savunan sözcü Mehmet Karasu özetle şunları söyledi:
“ Samandağ Halkı olarak önemli bir eşikteyiz. Yaşanabilir, Sağlıklı bir çevre mi? Yoksa sağlıksız, Kirli bir Çevre mi? Karar vermek zorundayız. Beton Santrali Sağlıklı, Temiz, Yaşanabilir, Yeşil ve mavinin birleştiği ilçemizi kirletmektedir; gayri sıhhi tesislerden olan Beton santralleri Yaşam alanında kurulamaz, kurulmasına müsaade edilemez.
Beton Santralinin Kurulduğu alan 1/1000 ölçekli imar planında “konut alanı” olarak işaretlenmiştir. Konut alanında Sanayi tesisi kurulması yasalara aykırıdır. Atanmış ve seçilmiş yetkililerden görevlerini yapmaya davet ediyoruz.
Mahallelerimiz beton santralinin yarattığı çevre kirliliğinden ve sağlıksız yaşam koşullarından olumsuz etkilenmektedir. İşletmedeki makinaların ve işletmeye girip çıkan ağır tonajlı beton, mikser kamyonlarının gürültüleri sebebiyle geceleri insanlarımız uyuyamamaktadır. Beton santraline girip çıkan araçların etkisiyle çok ciddi gürültü ve toz oluşmaktadır. Santral yüzünden temiz hava alamaz hale gelmiş bulunmaktayız. Zeytin, narenciye vb. ağaçlarımızın üzeri toz tabakası ile kaplanmıştır.
Endemik canlıların kökünü kurutan beton santralinin kapatılmasını istiyoruz. Toplumun ve doğanın ciğerlerinde kurulan Kanser, Zatüre ve solunum yolları hastalıklarını odağı olan Gürkal Hazır beton üretim santrali yaşam alanımızdan kaldırılsın. Bölgede yaşayan vatandaşlar olarak sağlıklı çevre koşullarında yaşamak çocuklarımıza temiz bir doğa bırakmak istiyoruz. Yetkililerden hukuki gereklerin yerine getirilmesi hususunda taleplerimizi yeniden dile getiriyoruz. Beton santrali kapatılsın”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER