Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSAMANDAĞ’IN YOKLUK YILLARI

SAMANDAĞ’IN YOKLUK YILLARI

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin yeni sayısı çıktı

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin bu ay ki kapak konusu, Samandağ’ın Yokluk Yılları… Bundan 53 yıl önce Samandağ’ına bağlı Sutaşı Köyü’nde öğretmenlik yapan ülkemizin Hababam Sınıfı ünlenen Yazar Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz’la yapılan bir sohbete yer veriliyor.
O dönemde Hatay Valiliği yapan Muammer Ürgen Paşa, Aydın Ilgaz’ın annesinin dayısı.. Aydın Ilgaz, Amerika’da eğitim görmüş genç bir mühendis. Yedek subaylık için geldiği ülkesinde, dayısı Muammer Ürgen Paşa, Hatay’a gelmesini önerir. Hatay’a gelir ve ilginç olaylarla karşılaşır.
Her sayısında farklı konularla yazılarıyla dikkat çeken Gazeteci Mehmet Ali Solak, “Sevgiyle büyümek ve büyütmek” başlıklı makalesiyle, insanların sağlıklı iletişim kurabilmesi içinsaygı ve sevginin önemli olduğuna vurgu yaparak, yazısını Hataylı şairlerin şiirler sunarak tamamlıyor. “Herkes SAVUNMAYA Muhtaç!..” dosyasıyla yeni adli yılda yargı temsilcilerinin görüşlerine yer verilmiş. Sanat sayfasında ise Nisa Leyla’nın “Bulaşık köpüğünden şiir yazmak” önerisi yer almış.
Kitap tanıtımında bu ay; Selman Büyükaşık, Adil Okay’ın kaleme aldığı “Özgün bir yapıt: ARKASI YARIN-Bir Ayrılık Hikayesi” eserine yer verirken, Süheyl Budak, Hakan Mertcan’ın “Asi Gülüşlüm” adlı eserini anlatmış. Sağlık konusunda ise, Başkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tahsin Turunç’un “Erkeklerde Çocuk Sahibi Olamama” ile ilgili bilimsel çalışması yer alıyor.
Dergide Hüseyin Evcil “Aşk Deryasının Mutlu Bir Yolcusu”, Yahya Aksoy da“Halkevleri” başlıklı makalelere yer verirken, A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlığı sunulan günlük geçmişi hatırlatmak açısından da okunması değer bir yazı.Avustralya’dan düşüncelerini paylaşan Hulusi Atahan bu ay,“İpekyolu / Özbekistan-BUHARA” gezi yazısıyla dergiye katkı sunmuş.
Antakya Öyküleriyle tanınan Dr. Necdet Özkaya, “Stilizm ve Kutsal Mucizeler Dağı” başlıklı öyküsü, Av. İbrahim Ersuz “Masal”, Dr. Muhsin Boz da “GUİNNES Rekorlar Kitabına girmeye hak kazanma” başlıklı öykülere yer vermiş. Dergide Sabahattin Yalkın’ın“Devekuşu ders çalışıyor” ile Metin Çetin Zorba’nın “Defhe (Daphne) adlı şiirleri de zengin içeriklerden biri.
Yerel basından alıntılanan Hatay’da gelişen olaylar, spor gelişmeleri ve Nurhan Sağlar’ın pasta tarifleri dedergide yer alan yazılar arasında.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER