Pazar, Ekim 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağSamandağ'ının Sorunları çözülmelidir

Samandağ’ının Sorunları çözülmelidir

 

Cumhuriyet Halk Partisi Samandağ İlçe Başkanı Nadir Kimyon, gündeme ilişkin konuşarak deprem sonrası Samandağ’ın sorunlarını dile getirdi.
“DÜNYA’NIN EN BÜYÜK ASAL DEPREMİNİ YAŞADIK”
CHP Samandağ İlçe Başkanı Nadir Kimyon konuya ilişkin yaptığı açıklamasında: “Dünyanın en büyük asal depremini yaşadık. Vatandaşlarımız bu bölgenin bir deprem bölgesi olması hasabiyle ve geniş kapsamlı müdahale gerektiren sorunları ele almak istiyorum.
“BARINMA SORUNU”
Barınma sorunu gerçekten elzem bir sorunumuzdur. Bir çok vatandaşın halen geçici barınma yerlerinde yaşıyor olması utanç verici bir durumdur. Burası siyasi tercilerinden dolayı ötekileştirilmiş bir yer. Halbu ki olması gereken siyasi iktidarın kimseyi ötekileştirmeden yaraları sarmasıdır. Burada barınma sorunumuzun, temiz suya ulaşamama sorunumuzun, eğitimin, ekonominin, sağlık sistemi, psikolojik destek, sosyolojik destek, altyapı sorunlarımız gıda yardımları ve en son olarak eczanelerde ki katılım paylarının depremzedelerimize yansıtılması büyük sorun teşkil etmektedir.
“SİYASİ İKTİDARDAN YARDIM İSTİYORUZ”
Hastalar ilaçlarını alamadan çıkıp gidiyorlar. Biz bunu Cumhuriyet Halk Partisi olarak dile getirdik. Ama şimdi de en son eğitim süreci başladığında memur statüsünde ki öğretmenlerimizin konteynır kentte yaşayanların elektrik, su, internet aboneliklerini üstlerine alınması istendi. Bu kadar ekonomik sıkıntı yaşanırken bir fiyat artışı yaşanıyorken birde bunlarla yüzleşiyoruz. Burada dediğim gibi sosyal yardımlaşma konusunda, okulların yapımı ve eğitimin parasız yapılması konusunda siyasi iktidardan yardım istiyoruz. Burada ki kitap, kırtavsiye masraflarının iktidar tarafından karşılanmasını talep ediyoruz. Eğitim hakkı varsa, sosyal devlet anlayışı varsa bir kuruş para alınmamalıdır.
Hergün artan masraflar var. Servis, yardımcı kaynak kitapları, yemek masrafı var. Bari bir öğün yemeği iktidar karşılaşın. Burası deprem bölgesi. İnsanlar işsiz. Acı kayıpları var. Samandağ’ın yaraları sarılmalıdır” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER