Salı, Eylül 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberŞanverdi: "Yeni Göç Dalgası için Tedbirleri Aldık"

Şanverdi: “Yeni Göç Dalgası için Tedbirleri Aldık”

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti adına söz alarak Suriye’den gelen göç dalgasına ilişkin açıklamada bulundu.

Şanverdi: “Yeni Göç Dalgası için Tedbirleri Aldık”

Vekil Şanverdi ”Tüm kurumlarımızla duruma dair tedbirlerimizi aldık. Hazırlıksız olduğumuz bir durum yok. Suriyeliler terörden arındırılan Fırat kalkanı ile Zeytindalı bölgelerine göç ediyor” sözlerine yer verdi.

Tüm Belediye Başkanları Elazığ için Üzerine Düşeni Yaptı

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, konuşmasına 6.8’lik depremde Türkiye’nin tek yürek olması ile ilgili bir şeyler söyleyerek başladı:”Şanverdi: “Ülkemizin her köşesinden Elazığlı kardeşlerimize yardıma koşan tüm belediyelerimizden ve hemşehrilerimizden Allah razı olsun. Tüm belediye Başkanlarımız üzerine düşeni yaptı. Elazığ depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyor ve yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadesini kullandı.

Suriye’deki İç Savaş 9 Yıldır Sürüyor

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi “Suriye’deki iç savaş tam 9 yıldır devam etmektedir. Esad hükümetinin sivillere yönelik havadan yaptığı saldırılarda 400 binden fazla insan yaşamını yitirmiş ve 13 milyondan fazla insan ülke içinde ve dışında göç etmek zorunda kalmıştır. 6 milyondan fazla insan mülteci konumuna düşmüş savaştan kaçan insanlara kucak açan ilk ülke Türkiye olmuştur. Türkiye şu anda dünyada en fazla Suriyeli barındıran ülke olarak 3 milyon 514 bin kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye’deki Suriyelilerin çoğu Suriye Türkiye sınırına yakın olan bölgelerden gelmektedir. Bu bölgeler aynı zamanda yoğun çatışmalarında olduğu bölgelerdir.

ESED güçleri diğer ülkelerin hava desteği ile İdlib’in Güney doğusundaki en büyük ilçesi olan Maaret el Numan’a ve çevresine son günlerde hedef gözetmeksizin yaptığı saldırılar sonucunda yüzlerce masum insan hayatını kaybederken yüz binlerce insan sınıra doğru akın etmeye başlamıştır.

Hazırlıksız Olduğumuz Bir Durum Yok

Hatay Valiliğimiz, Jandarmamız, emniyetimiz, AFAD başkanlığımız, göç genel müdürlüğümüz ve tüm kurumlarımızda hükümetimiz gerekli tedbirleri almış durumdadır. Gerekli tedbirlerimiz ilgili kurumlar tarafından sürekli olarak güncellenmektedir. Ne İdlib’de ne de Güney sınırımızın diğer bölgelerinde hazırlıksız olduğumuz herhangi bir durum söz konusu değildir.

Evlerini terk eden yüz binlerce Suriyeli eşyalarını da taşıdıkları uzun araç konvoyları ile terörden arındırılan Fırat kalkanı ile Zeytindalı bölgelerine göç etmektedir. İdlib’in yanındayız kampanyası başlattık sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde evlerinden edilen insanlara kendi topraklarında yeni kamplar oluşturarak bu insanların barınmaları sağlanmaktadır.

Yerleşecek mekan bulamayan bu masum sivillere yönelik olarak Suriye içerisinde briket barınaklar kurulmaktadır. Her türlü insani ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığımız bu masum insanlar briket binaların bitmesinin ardından buralara yerleştirilecektir. İdlib’teki bu dramın bir an önce bitmesini temenni ediyor Yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER