Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaŞark Project Adıyla Müzik Grubu Kurdular

Şark Project Adıyla Müzik Grubu Kurdular

Antakyalı bir grup müzisyen bir araya gelerek “Şark Project” adıyla Arapça müzik topluluğunu kurdu, bu ataklarıyla da bölgemizde bir ilki gerçekleştirdi. Hatay’ın dokusuna uygun özgün bir çalışmaya imza atan gençler, tamamı Arapça 16 adet şarkıdan oluşan bir albüm de çıkardı.

Gençlerin ilk konseri, albüm lansman etkinliği, 28 Haziran Salı günü Sümerler amfi tiyatroda saat 20:00’de gerçekleştirilecek. Şark Project’in bünyesinde yer alan yaratıcı gençler şöyle sıralandı: Akan Atakan, Ferah Sönmez, Onur Kar, Cihan Atahan, Savaş Dönmezer, Can Düzgün, Necat Özkan, Metin Şenyaylar, Can Kaba, Ezgi Beyaz, Beste Gizem, Esat Kabaali ve Süleyman açık.

“Şark Project”in cesur kurucuları, oluşumları ile ilgili şunları dile getirdi: “Antakya’nın çok kültürlü yapısının en önemli yapıtaşlarından biri olan Arapça dilinin bu coğrafyada çok etkin kullanıldığı, ancak bu konuda yeterince sanatsal faaliyet yapılmadığından yola çıkarak bu grubu kurma kararı aldık.

Pandemiden önce yıllardır bu coğrafyanın festivallerinde birçok konserde bu yörenin halkıyla buluştuk ve insanlara kendi dillerinde müzik yapmanın verdiği coşkunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük.

Grubumuzda: İki solist, kanun, tef, darbuka, ney, buzuki, ud, bas gitar, Davul ve klavye olmak üzere toplam 11 müzisyen arkadaşımız vardır.

28 Haziran 2022 tarihinde Sümerler Amfi Tiyatro’da gerçekleştireceğimiz konserimize müziksever tüm dostları bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER