Pazartesi, Eylül 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiSelçuk Özdağ'dan Sarıkamış Mesajı

Selçuk Özdağ’dan Sarıkamış Mesajı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı’nın 108. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı.

Özdağ, Sarıkamış’ın hem kendi tarihleri hem de insanlık tarihinde ender görülen büyük bir kahramanlık destanı olduğunu anlattığı mesajında şunları aktardı:

“Birinci Dünya harbinde Kafkas Cephesindeki ilk ve en büyük kara harekâtı olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekâtı, sıkıntılı hava koşullarına aldırmadan vatanlarını korumak adına Allahuekber Dağlarında donarak can veren 90 bin askerimizin şahadete erdikleri bir hadise olarak hafızalarımıza kazınmıştır. Normal olarak kahraman bir milletin evladıyız fakat bizim kahramanlıklarımız bununla birlikte zaferlerle birlikte acıları da yaşatmıştır. Sarıkamış’ın dondurucu soğuğunda, açlık ve sefalet içinde nice acılar, nice özlemler ve nice feryatlar yaşanırken, bizler atalarımızın bu yaşadıklarını en derin şekilde hissetmeli ve onların bu kahramanlıklarını asla unutmamalıyız, unutamayız. Sarıkamış Harekâtı’nın 108. yıl dönümünde vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için Allahuekber Dağları’nda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER