Pazar, Temmuz 7, 2024
No menu items!
Ana SayfaReyhanlıSelman’ın temsilcisi Hatay’a geliyor

Selman’ın temsilcisi Hatay’a geliyor

Suudi Arabistan Kralı Selman’ın adını taşıyan İnsani Yardım Çalışmaları Merkezi Başkanı ve Kraliyet Divanı Müsteşarı Dr. Abdullah bin Abdulaziz Al-Rabiah, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine geliyor.

Bakan seviyesindeki Müsteşar, bugün gerçekleştireceği ziyaretinde çok sayıda sağlık kuruluşunu hizmete açacak.

Dün programlanan ancak bugüne ertelenen ziyaret hakkında yapılan açıklama şöyle:

“Suudi Arabistan Kralı Selman İnsani Yardım Çalışmaları Merkezi Başkanı ve Kraliyet Divanı Müsteşarı Dr. Abdullah bin Abdulaziz Al-Rabiah, 2 Temmuz Salı günü Hatay-Reyhanlı’ya gelecektir. Bu ziyareti sırasında, ‘İşitsel Rehabilitasyon ve Dünyanın En Büyük Koklear İmplantasyon İnsani Programı’ ile diğer 6 gönüllü projesinin açılışını yapacaktır. Bu projeler arasında Mesleki Eğitim Merkezi, Tablet Bakım Eğitimi, Cep Telefonu Bakım Kursları, Dikiş ve Nakış Kursları, Grafik Tasarım Kursları yer almaktadır. Ayrıca Protez ve Rehabilitasyon Merkezi ile Protez Kurulumu ve Rehabilitasyon için Gönüllü Tıbbi Projesi de ziyaret edilecektir.”

Dr. Al-Rabiah’ın programı kapsamında çocuklar, kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı salonlar gezilerek, çocuklara yönelik psikolojik destek etkinliği düzenlenecek. Gönüllü Suudi psikolojik ekibi tarafından organize edilen etkinlikte çocuklara hediyeler dağıtılacak.

Ziyaretin devamında Kırıkhan ilçesinde depremden etkilenenlerin bulunduğu çadır kampları ziyaret edilecek. Bu kamplardaki çocuklara yönelik psikolojik destek faaliyetleri kapsamında Gönüllü Projesi tanıtılacak ve gıda kolisi ile sağlık çantası dağıtımı yapılacak. Ayrıca klinik merkezinde gönüllü çalışmalar hakkında bilgi edinmek amacıyla ziyaret gerçekleştirilecektir.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER