Salı, Eylül 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberŞemsiyesiz Dışarı Çıkmayın! Hatay'da Yarıkkaya Rüzgarı Kendini Hissettirecek, Sel Uyarısı Yapıldı

Şemsiyesiz Dışarı Çıkmayın! Hatay’da Yarıkkaya Rüzgarı Kendini Hissettirecek, Sel Uyarısı Yapıldı

Meteoroloji Adana 6. Bölge Müdürlüğü, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay için uyarıda bulundu. Söz konusu bölgelerde gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli sağanak bekleniyor.

Şemsiyesiz Dışarı Çıkmayın! Hatay’da Yarıkkaya Rüzgarı Kendini Hissettirecek, Sel Uyarısı Yapıldı

Meteoroloji, 24 Aralık Salı günü gece 3’ten itibaren etkili olması ve ertesi gün öğle saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağışlar dolayısıyla sel uyarısı da yaptı. Su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi muhtemel olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

Doğu Akdeniz’de Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Adana 6. Bölge Müdürlüğü, Doğu Akdeniz’de bugün itibariyle denizlerde de fırtına beklendiğini, rüzgârın bugün öğle saatlerinde kuvvetini artırarak batı ve güneybatı, Doğu Akdeniz’in doğusunda güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği, fırtınanın etkisini salı günü akşam saatlerinde kaybedeceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Sele Karşı Tedbirinizi Alın

Meteorolojiden yapılan yağış uyarısı için “Doğu Akdeniz’de beklenen yağışların yarın (24.12.2019 Salı) sabah saatlerinden itibaren, çarşamba öğle saatlerine kadar Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta kuvvetli (30-60 Kg/m2), Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 Kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak, Kahramanmaraş’ın ve Adana’nın kuzeyindeki rakımı 1000 m. üzeri yerlerde yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadesinde bulundu.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER