Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Sevgilerden biride Ehl-i Beyt sevgisidir."

“Sevgilerden biride Ehl-i Beyt sevgisidir.”

ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANI KİMYECİ’DEN GADİR HUM MESAJI
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ‘Gadir Hum Bayramı’ nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Kimyeci yayınladığı mesajda şunları belirtti: “Bu topraklarda, Peygamberimizden ve Hz. Ali’den bu yana yeşertilmeye çalışılan birlik ve beraberlik tohumları bugünlere kadar gelmiştir. Ehl-i Beyti bilmek ve anlamak demek, ülkemizde de zaman zaman karşılaştığınız etnik kökenle dine, dile ve ırka dayalı ayrımcılığa karşı durmak, alet olmamak ve birliğimizi korumak demektir.

İnancın farklı bir lezzetle bir tad ile hissedilmesi yaşatılması demektir. Bir lokmaya bir hırkaya memnun olup, insana hizmetin sevdasını hissetmek demektir.
Barış ve huzur içinde bir arada yaşama kararlılığımız tarihimizden, kültürümüzden ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesinden kaynaklanmaktadır. Dünyadaki insanların barışa, sayılmaya ve sevilmeye değer vermesinin temelinde sevgi, saygı ve hoşgörü bulunmaktadır. Bu sebeple, Şehrimiz hoşgörüsüyle Dünyada en müstesna yerleşim yerlerinden bir olmuştur.
Bu topraklarda Alevi ve Sünni yok, Anadolu’nun güzel insanları var.Hatay’ımız Sevginin, hoşgörünün sadece anlatıldığı değil, aynı zamanda yaşandığı bir şehir var. Bu açıdan, bu şehre hizmet etmekten mutluluk duymaktayım.

Her din ve mezhepten vatandaşımızın bayram sevinçlerini beraberce yaşadığımız bu güzel topraklarda, aynı şekilde tüm vatandaşlarımızın üzüntü ve tasalarına da ortak oluyor, bunu yüreğimizin derinliklerinde hissediyoruz.Alevi vatandaşlarımızın her yıl büyük bir heyecanla kutladıkları ‘Gadir Hum Bayramı’ da bizleri bir araya getiren önemli günlerden biridir.
Birliğin, dirliğin, sevginin dostluğun paylaşımın daim olduğu, insana insan olduğu için değer verildiği, aynı yaratandan yaratılmanın bilincinde,tüm insanlığın, farklı renklerin, barış, kardeşlik ve hoşgörü içerisinde bulunduğu bu kentte, bir renk olan tüm Alevi hemşehrileriminGadir- Hum bayramını kutluyor, en derin selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER