Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“Sezon açıldı insanlarımız bol bol balık yesin!”

“Sezon açıldı insanlarımız bol bol balık yesin!”


İskenderun kent merkezinde açılışı yapılan Balıkçı Pazarındaki tezgahlar Körfezden tutulmuş birbirinden lezzetli barbun, gümüş, çupura gibi balık çeşitleriyle süslenerek alıcısını bekliyor.
Çay Mahallesi Raif Paşa Caddesi üzerindeki Balık Pazarı esnaflarından Denizce Balık Pazarı sahibi Cengiz Uzun sezonun bereketiyle açıldığını belirterek İskenderun halkından balık yemelerini istediklerini söyledi.
İskenderun Körfezin’de şu günlerde Barbun’dan Gümüş’e, Çupura’ya her türlü balığın pazarda mevcut, fiyatlarının da ucuz olduğunu ifade eden Cengiz Uzun “İskenderun Körfezimizin çok lezzetli balıkları var ama kentte ise balık yeme kültürü zayıf. İskenderunlu gelsin balık yesin, tekrardan yeni balık sezonumuz hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Cengiz Uzun, insanlara öncelikle bu mevsimde barbun, gümüş yemelerini önererek “Körfezimizin barbunu diğer adı keserbaş çok lezzetlidir. Zamanı olan balıklar zaten başlayacak, tezgahlarda olur, akyamız, palamut, istavrit, karidesimiz sezon başladığı zaman fiyatı uygun olur. Dünyanın en lezzetli karidesi (Jumbo) bu körfezde çıkar. Fiyatı 15 liradan, 50 liraya kadar boy boy değişiyor. Örneğin barbun 20-25 ve 30 lira fiyatta gidiyor” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER