Cumartesi, Temmuz 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunSivas Katliamı'nın 31. yıl dönümü anıldı

Sivas Katliamı’nın 31. yıl dönümü anıldı

2. Temmuz Sivas Katliamının 31. yıl dönümü. 1993 yılında 33. kişi Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri için geldiği Sivas Madımak Oteli’nde yakılarak öldürüldü. Yürekleri yakan ve tarihte kara leke olarak kalan Sivas Katliamı her yıl 2 Temmuz günü İskenderun Cem Evinde Basın açıklamasıyla ve sinevizyon gösterimiyle anıldı.
İskenderun Cemevi temsilcileri basın açıklaması ile Madımak Olayını kınadı. Hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından Basın açıklaması İskenderun Kadın Kolları Başkanı Makbule Güden tarafından okundu. Sivas Madımak Katliamı’nın insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu ve zaman aşımı kararını kabul etmediklerini vurguladı. Hacı Bektaşi ve Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Bilal Özkan‘da günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yaptı.
İskenderun Cemevi Başkanı Özkan: Madımak’da yaşanan olayın asla unutulmayacağını, yangında yaşamını yitiren aydın, sanatçı ve yazarların Sivas’ın ateşiyle ölümsüzleştiğini ifade etti.
Anma törenine Emek ve Demokrasi bileşenleri olarak,
DEM PARTİ,EMEK PARTİSİ SYKP,CHP,SOL PARTİ, KESK, İHD, SHD.Tüm Emeklilerin sendikası,2021.TÜM EMEKLİ SEN STK,lar ve Cemevi üyeleri katıldı.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER